4 elképesztő burkolattrend, amit ismernie kell

Posted by on október 12, 2018 in blogbejegyzés, Hidegburkolatok | 4 elképesztő burkolattrend, amit ismernie kell bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ha igazán divatos otthont szeretne, ami mindig örömmel tölti el, ahányszor csak belép egy helyiségbe, muszáj ismernie a legnépszerűbb burkolati megoldásokat. Most megmutatjuk a 4 legkapósabb ötletet, inspirálódjon belőlük Ön is!

  1. Hatszög alakzat

A hatszög alakú burkolat a padlózaton régóta ismert megoldás, de próbálja ki például a konyha falán is! Egészen izgalmas, vibráló hatást lehet elérni így, főleg, ha egy érdekes színű burkolatot választ.

Íme, két tökéletes példa, ahol a fuga színét sem bízták a véletlenre, hanem feltűnő kontrasztot választottak a csempéhez képest:

Ha pedig egészen különleges hatást szeretne elérni, ajánljuk figyelmébe ezt a mintázatot:

2. Színek, amik erős érzelmeket váltanak ki

A sötét színű burkolatok meglepőek és senki nem megy el mellettük szó nélkül. Nem szabad túlzásba vinni, de a lenyűgöző hatás kedvéért érdemes a hangsúlyos felületeket még jobban kiemelni ezzel a megoldással.

Íme, két csodálatos példa:

3. Téglamotívum

A téglamotívum sem nagy újdonság, de kifinomult eleganciája és rusztikus hangulata miatt sosem megy ki a divatból. Ezt érdemes a fal teljes felületére burkolni, ahogy az alábbi példákon is látható:

4. Különleges alakzatok

Ha egységes, de mégis izgalmas felületet szeretne kapni, akkor érdemes ezekhez az alakzatokhoz hasonló színű fugát választani, de ha azt szeretné elérni, hogy a csempék érdekes, különleges alakja érvényesüljön, válasszon drasztikusan eltérő fugaszínt.

És a végére egy szakmai tipp: mindig konzultáljon szakemberrel, mielőtt kiválasztja a járólapot, a csempét, a fugát és a ragasztót! Mondja el, hol, melyik helyiségben szeretné használni az anyagokat, milyen hatások érik majd a burkolatot (víz, napfény, eső, stb.), mert ettől mind függ, hogy milyen fugázóanyagot és ragasztót ajánlott használni az adott helyen.

A fireclaytile.com cikke nyomán, képek is onnan.

  •