Íme, az 5 legnépszerűbb csempetípus: Önnek melyik a kedvence?

Posted by on november 6, 2018 in Egyéb | Íme, az 5 legnépszerűbb csempetípus: Önnek melyik a kedvence? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nem könnyű eldönteni, hogy milyen csempét, járólapot válasszunk, a kínálat hatalmas!

Pedig a fürdőszoba stílusát a csempe és a járólap határozza meg, ezek jelennek meg a legnagyobb felületen, ezek adják meg a fürdőszoba stílusát, hangulatát, színvilágát.

Cikkünkben összegyűjtöttük, mit választ ma az, aki igazán szép, tetszetős burkolatot keres hosszútávra.

Kiváló ötlet, ha semleges, időtlen színekkel homogén tereket alakítunk ki, amit bármikor lecserélhető lakástextilekkel, dekorációval és egyéb kisbútorokkal könnyűszerrel megújíthatunk, megváltoztathatjuk a helyiségek aktuális színét, hangulatát, jellegét.

  1. „Supersize”, nagyméretű lapok – a homogén, egynemű, tágasabb(nak tűnő) terekhez

A hatalmas, óriási méretű csempék és burkolólapok évek óta népszerűek. A 60×60, 60×690 vagy a 75×100, de akár a 150×300 cm-es mérettel rendelkező óriáscsempék előnye éppen a méretüknek köszönhető: ezekkel a szuper méretű lapokkal teljesen egybefüggő falsíkokat, tereket teremthetünk, így még tágasabbá válik a tér.

  1. Változatos méretek, játékos, kreatív formák

Nagy népszerűségnek örvendenek az egészen kisméretű lapok – melyek nem csak árnyalataikban, de formavilágukat illetően is egészen sokszínűek, változatosak, dinamikusak.

Ezekkel játékosságot is könnyen vihetünk a helyiségekbe, a figyelem fókuszába emelhetjük az otthonunk kedvelt részleteit.

  1. Puritán egyszerűség a nagyvárosi stílus nyomában

Egyre kedveltebb az egyszerű, letisztult, puritán stílus is a fürdőszobákban.

A nyers, egészen világos fa- vagy fautánzatú felületek, a beton vagy a természetes kő hatását utánzó csempék, burkolatok izgalmas hatást keltenek a vizes helyiségben.

  1. Textilek, anyaghatású felületek – az időtlen elegancia jegyében

 

Nemcsak a fa és a kő erezetét utánzó stílus lett nagyon divatos: a textilek, szőttes anyagok, pamutok, zsákvásznak és egyéb lakástextíliák élethű látványa finom és visszafogott megoldás, otthonos, meleg hatású, és sokáig szerethető.

  1. Természetes elegancia – avagy, amikor a naturalista természet a négy fal közé is beköltözik…

Egyre gyakrabban jelenik meg a vizes helyiségekben a fa is. Vagy a valódibbnál is valódibbnak ható, fa hatású, fa erezetű járólapok és fali burkolók képében, vagy igazi fából készült megoldásokkal. Lehet, hogy ezek kényesebbek és nagyobb törődést igényelnek, de cserébe egészen különleges, természetes hatást adnak.

Fontos, hogy a burkolást feltétlenül szakemberre bízzuk a speciális lapok esetén, hiszen a nagyméretű lapok például könnyen törnek, speciális technika és segédanyag szükséges a megfelelő kivitelezéshez.

Ha sikerült kiválasztani a legvonzóbb burkolatot, a segédanyagokra is szenteljünk elegendő időt. Speciális lapok felragasztásához speciális ragasztóra van szükség, amely fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes, alakváltozásra képes, mint például a Keraflex termékcsaládtagjai.

Ha a fürdőszobába, konyhába választunk burkolatot, a segédanyagok kiválasztásánál extra körültekintően járjunk el: vízlepergető és páraáteresztő, penészedésgátló anyagokat érdemes ezekbe a helyiségekbe választani, hogy a szép burkolat hosszú ideig olyan legyen, mint új korában. Ilyen például az Ultracolor Plusfugázó.

Ha szeretné megtudni, hogy az Ön burkolati felújításához, építkezéshez milyen konkrét termékek ajánlhatók, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül Önnek, akkor keresse fel erre specializálódott honlapunkat:

http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu

A vsfurdoszoba.hu cikke nyomán, képek is onnan.

  •