Ettől a pár szabálytól lesz álomszép a fürdőszobája

Posted by on január 12, 2018 in Fürdőszoba, vizes helyiségek | Ettől a pár szabálytól lesz álomszép a fürdőszobája bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Biztosan Ön is tapasztalta, hogy a fürdőszoba legérzékenyebb pontja a fuga. A leggyorsabban a fuga sérül meg, foltosodni kezd, ott mutatkoznak az első hibák. Természetes, hogy ilyenkor senki nem szeretné az egész burkolatot felszedni és új felújításba kezdeni, de a csúnya látványt sem szeretjük a következő felújításig nézni. Mit lehet tenni?

Elég csak azt a pár szabályt ismerni és követni, ami garantálja, hogy hosszú ideig álomszép marad a fürdőszoba a felújítás után is.

Miért is kiemelten fontos a jó fugázás?

A fugázó megerősíti, hogy a csempék biztosan tapadjanak, miközben megakadályozza, hogy a nedvesség, a víz, a lecsapódó pára és a szennyeződés beszivárogjon a csempék mögé.

Kép forrása: thetilehouse.co.za

Íme, a 3 leggyakoribb probléma és a titok, hogyan lehet elkerülni

  1. Kipereg a fugázóanyag a csempék közül

A pergésnek az az oka, hogy a burkolólapok közötti ragasztót nem távolították el teljesen a fugázás előtt, és ezért a fugázó nem tapadt megfelelően a burkolólapokhoz és a résekbe.

Így kerülhető el a hiba:

A ragasztás napján nem szabad fugázni. Időt kell hagyni, hogy a ragasztó megszáradjon, és akkor alaposabban és könnyebb lehet eltávolítani a felesleget is.


Kép forrása: thespruce.com

  1. Penészesedik a fuga

A penész nagyon sok helyen okoz gondot a fürdőszobában, hiszen itt rendszeres a víz, a párásodás, a nyirkosság. Ha már láthatók a penészesedés jelei, mindenképpen javasolt minél előbb megejteni a felújítást legalább a fürdőszobában, már csak az egészségünk védelmében is.

Így kerülhető el a hiba:

Két dologra figyeljen a fugázóanyag kiválasztásakor: penészedésgátló és vízlepergető legyen az anyag, ugyanis ez a két tulajdonság előzi meg, hogy a penészgombák megjelenjenek a kényes helyeken.


Kép forrása: designcrit.us

  1. Foltosodik a fuga

Ezt a fugába beszívódó nedvesség, pára és piszok okozza.

Így kerülhető el a hiba:

Ajánlott olyan fugázóanyagot választani, ami nem nedvszívó, hanem vízlepergető tulajdonságú, illetve könnyen tisztítható.

 

Ha szeretné megtudni, hogy a felújításához milyen minőségi termékeket ajánlj a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül Önnek, akkor keresse fel honlapunkat: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

 

  •