3 rendkívüli tipp, amit muszáj látnia a burkolás előtt

Posted by on december 11, 2017 in Egyéb | 3 rendkívüli tipp, amit muszáj látnia a burkolás előtt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sokan csak a munkálatok közben jönnek rá, hogy milyen jó lett volna alaposan felkészülni, tájékozódni a burkolás előtt, mert akkor garantált a jó minőségű, igényes munka, a kalkulált időbeosztással és költséggel.

De az sem szerencsés, ha csak hónapokkal később döbbenünk rá, hogy a felújítás rossz minőségben történt, a hibák javítása pedig igen költséges és idegőrlő munka.

Ha Ön nem akar káoszt és idegeskedést, elszálló költségeket, viszont kiváló minőséget szeretne az otthonába, kezdje itt a felkészülést! A burkolás előtt ezt a 3 rendkívüli tippet fogadja meg, és hosszú távon elégedett lesz a felújítással.

burkolás előttKép forrása: acorntiles.com

Íme, 3 rendkívüli tipp, és nem lesz rémálom a felújításból!

  1. tipp: Mielőtt a burkolat és a segédanyagok kiválasztásra kerülnek, érdemes végiggondolni, hogy milyen terhelés éri a padlóburkolatot.

Kivételesen nagy igénybevétellel kell számolni, például a garázs, autóbeálló vagy műhely burkolásánál, ilyen esetekben nagy alakváltozásra képes ragasztót kell használni. A burkolatot üregmentesen kell fektetni, folyóágyas ragasztóval, vagy flexragasztó kétoldali kenésével.

burkolatKép forrása: fliesen-holzinger.de

  1. tipp: csak az új burkolat megvásárlása után egyeztessen a szakemberrel, ezek ismeretében vegyenek segéd- és ragasztóanyagot, és csak aztán véglegesítsék, hogy milyen kivitelezési technika a legcélszerűbb.

 

A közkedvelt kerámialapok ugyanis különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, és ezt a ragasztó kiválasztásánál figyelembe kell venni.

Íme, a leggyakoribb burkolatok és jellemzőik:

  • a közkedvelt greslapok ragasztásához flexibilis ragasztó javasolt a megfelelő tapadás elérése érdekében.
  • a mázaskerámiák és a nagyobb vízfelvételű kerámia burkolólapok beltérben gyakorlatilag bármilyen csemperagasztóval ragaszthatóak.
  • a vékony, világos színű márvány- és gránitlapok csak fehér ragasztóval használandók.
  • márványlapok fektetésére minden esetben gyorskötő ragasztót használjunk, mert elszíneződésre hajlamosak.
  • márvány-, műmárvány és műgránit lapokat csak poliuretán ragasztóval szabad ragasztani, mert érzékenyek a nedvességre.

fürdőszoba burkolatKép forrása: homeimprovementpages.com.au

  1. tipp: Vásárlás előtt gondolja át, milyen fokú nedvesség fogja érni a burkolatot.

A pontos és igényes munka csak akkor érhető el, ha a munkákhoz megfelelő minőségű ragasztó-, fugázó- és kiegészítő anyagokat használunk.

A vizes helyiségekben olyan ragasztót kell alkalmazni, amely jól bírja a nagyobb vízterhelést, és a kent vízszigeteléseken is megfelelő tapadást biztosít.

szaktanacs

  •