5 tanács, amelyet mindenképpen tudnia kell, mielőtt burkolásba kezd!

Posted by on május 31, 2016 in blogbejegyzés | 5 tanács, amelyet mindenképpen tudnia kell, mielőtt burkolásba kezd! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A felújítók 5 dolgot szeretnének, ha már egyszer rászánták magukat a burkolásra:

 • a kész burkolat legyen esztétikus
 • legyen hosszútávon tartós
 • gyorsan és kevés felfordulással készüljön el
 • csak a szükséges költségekkel járjon, ne legyenek extra kiadások
 • mindenki irigyelje őket, hogy milyen okosan és olcsón csinálták

Ezeket a célokat szem előtt tartva összeszedtünk 5 jó tanácsot, amelyet mindenképpen érdemes megfogadni!

(kép forrása: http://bathroomideasdesignsdecors.com/wp-content/uploads/2015/06/Beautiful-Pink-Bathroom-Wall-Tile-Designs.jpg)

(kép forrása: http://bathroomideasdesignsdecors.com/wp-content/uploads/2015/06/Beautiful-Pink-Bathroom-Wall-Tile-Designs.jpg)

Tanács 1:

Először az új burkolatot vásároljuk meg, a szakember, a felhasználandó segéd- és ragasztóanyagok, valamint a kivitelezési technika keresése csak ennek megléte után történjen.

 

Tanács 2:

A munkákhoz megfelelő minőségű ragasztó-, fugázó- és kiegészítő anyagokat használjunk. Az elvárt végeredmény nagyban múlik ezen, illetve azon, hogy a felújító mennyire van tisztában a lehetőségekkel.

 

Tanács 3:

A sikeres burkolás függ a burkolat anyagától is, ezért érdemes tudni, hogy az egyes anyagok milyen tulajdonsággal bírnak. A népszerű kerámialapok nedvességfelvevő tulajdonságai például eltérők, ezért a ragasztó kiválasztásánál ezt a szempontot is figyelembe kell venni.

 • A mázaskerámia burkolatok – csempék – általában nedvszívóak, ezért beltérben gyakorlatilag bármilyen csemperagasztóval ragaszthatóak.
 • A tömörre égetett úgynevezett greslapok vízfelvétele közelít a nullához, ezért a megfelelő tapadás elérése érdekében csak flexibilis ragasztóval javasoljuk ragasztani.
 • A vékony, világos színű márvány- és gránitlapokat csak fehér ragasztóval
 • Az elszíneződésre hajlamos márványlapok esetében gyorskötő ragasztót használjunk.
 • A nedvességre érzékeny márvány-, műmárvány és műgránit lapokat csak poliuretán ragasztóval szabad ragasztani.

 

Tanács 4:

Érdemes azt is végiggondolni, hogy milyen terhelés éri rendszerint a burkolatot. Lakásokban ritkán fordul elő nagyobb terhelés, egyedi esetben azonban, ha kivételesen nagy igénybevétellel kell számolni, flexibilis ragasztót kell használni. Ilyen például a házhoz tartozó garázs burkolata, amit a nagy terhelés miatt üregmentesen kell fektetni, folyóágyas ragasztóval, vagy flexragasztó kétoldali kenésével.

 

Tanács 5:

A ragasztóanyag kiválasztására is szánjunk időt! Vegyük figyelembe, milyen fokú nedvesség fogja érni a burkolatot. A vizes helyiségekben olyan ragasztót kell alkalmazni, amely jól bírja a nagyobb vízterhelést, és a kent vízszigeteléseken is megfelelő tapadást biztosít.

 

Tartsa be ezt az 5 tanácsot, hogy problémák és reklamációk nélkül fejeződjön be a kivitelezése. Ha további információra van szüksége, látogassa meg oldalunkat, és kérje szaktanácsunkat.

szaktanacs_gomb_ok

 •