Így nem lesz az egészségre ártalmas a felújítás

Posted by on február 2, 2017 in blogbejegyzés, Nappali és lakóhelyiségek | Így nem lesz az egészségre ártalmas a felújítás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Önben is egyre többször merül fel az igény, hogy építkezés, felújítás is környezettudatos módon történjen, hogy ne rongálja szerettei egészségét és közvetlen környezetét? A jövő iránt felelősséget érző ember mindig keresi a lehetőséget a kedvezőbb, és egyúttal környezetbarát megoldásokra. Szerencsére az építőiparban is egyre inkább előtérbe kerülnek ezek a szempontok.

Nézzük meg két konkrét megoldáson keresztül, hogyan tud Ön is környezetbarát burkolati segédanyagokat választani!

Első példa: a nappali burkolása nagyméretű gres lapokkal

A feladat 3 lépésben kivitelezhető: az aljzat kiegyenlítése után a lapok ragasztása és a fugázás következik. Lássuk, hogy környezetvédelmi szempontból miért jelentősek az ehhez ajánlott termékek:

  1. ULTRAPLAN ECO 20 aljzatkiegyenlítő ajánlott első lépésként, 1-10 mm közötti rétegvastagságban.

Az ULTRAPLAN ECO 20 nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású termék. Érdemes még megemlíteni a hazai gyártást, amely ugyan nem a zsákban található anyag mérhető tulajdonsága, de fontos környezetvédelmi szempont a jóval egyszerűbb szállítás miatt.

  1. A ragasztáshoz ULTRALITE S1 cement kötésű, fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes, nyújtott nyitott idejű, alakváltozásra képes ragasztóhabarcs ajánlott.

Az ULTRALITE S1 kb. 30%-ban újrahasznosított alapanyagot tartalmaz. Könnyített súlyú, közel 60%-kal jobb kiadósságú, és ez természetesen mind a szállítási, mind az anyagmozgatási költségekben és a kisebb környezetterhelésben is jelentkezik. Bekeverése során megközelítőleg 90%-kal kevesebb por képződik, mint a hagyományos ragasztóhabarcsoknál.

  1. A fugázáshoz ULTRACOLOR PLUS cementkötésű, fokozott terhelhetőségű, alacsony vízfelvételű, magas kopásállóságú fugázót érdemes használni.

Az ULTRACOLOR PLUS nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású termék. Különlegességét a vízlepergető Drop Effect és penészesedés gátló Bio Block technológia adja.

felújításKép forrása: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/f8/3e/0f/f83e0f20bacd5b4cd9887790cdfb1031.jpg

Második példa: a hálószoba meglévő, hagyományos csaphornyos parkettájának felújítása

Régebben szinte természetes volt, hogy egy parkettafelújítást, csiszolást, lakkozást követő napokban ember nem tartózkodhatott a lakásban, de még hetek múltán is érezhető volt az erős, szúrós szag a helyiségben. Ez szerencsére már a múlté.

A feladatra műszakilag kiváló, környezet- és egészségbarát megoldást jelent a Mapei ULTRACOAT lakkrendszere. Az ULTRACOAT rendszer számtalan sportcsarnokban, lakossági változata pedig számtalan otthonban bizonyított már a hazai piacon. Milyen termékeket takar ez a megoldás?

  1. Az ULTRACOAT UNIVERSAL BASE egy egykomponensű, vizesbázisú, nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású, MNP-mentes alapozó.
  2. Az ULTRACOAT AQUA PLUS egy oldószermentes, szagtalan, vizesbázisú, MNP-mentes, csiszolatporral keverendő hézagoló anyag.
  3. Az ULTRACOAT EASY PLUS nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású, vizesbázisú poliuretán lakk.

A környezetbarát termékválasztáshoz sok szempontot kell mérlegelni, és azt, hogy mi tekinthető környezetbarátnak, erősen befolyásolja az adott termékvonal múltja, jelene és a fejlődés iránya is, az elérhető lehetőségek tárháza. Mégis, ha sokszor nem is olyan egyszerű a megfelelő döntést meghozni, érdemes rá időt és energiát szánni! Természetesen a Mapei szakemberei szívesen állnak az Ön szolgálatára ebben a kérdésben is.

szaktanacs_gomb_ok

  •