2 hatásos tipp, hogy az Ön burkolata is sokáig a helyén maradjon

Posted by on február 26, 2018 in Fürdőszoba, vizes helyiségek | 2 hatásos tipp, hogy az Ön burkolata is sokáig a helyén maradjon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Elképesztően sokan keresnek meg bennünket azzal, hogy a burkolatuk feljött, elrepedt, kopog. Pedig csak két egyszerű dolgot kellene betartani, amit a profiktól lestünk el, és amit nem mindenki ismer. Most eláruljuk, hogyan garantálható a legjobb kivitelezés, amivel hosszú évekig problémamentes és gyönyörű marad a burkolat.

Íme, a 2 hatásos tipp a legprofibb burkolóktól

A manapság annyira divatos nagyméretű lapok igen kényesek, és ha ezt a két módszert nem tartják be a kivitelezésnél, sajnos az eredmény nem lesz tökéletes.

  1. Kiemelkedően fontos a ragasztóágy vastagsága

A legtöbb nagyméretű burkolólap a gyártási technológia miatt a közepén enyhén kidomborodik, vagy a szélein kissé felhajlik, így a görbeség miatt vastagabb ragasztóágyat kell alkalmazni.

Minél nagyobb lapokkal burkolunk ugyanis, annál nagyobb az esély, hogy a burkolólap közepe és széle között jelentős síkpontosságbeli különbség van, magyarul hasas a lap. Az aljzat síktól való eltérése is nő a távolság növekedésével. A szakmai szerveztek által elfogadott aljzat pontatlanság 1 méteren 4 mm. De ma már nem ritkaság az 1 méteres oldalhosszúságú burkolólap sem, például egy parketta utánzatú. Tehát a hagyományos, 5 mm-es úgynevezett vékony ragasztóágy nem lesz elég.

nagy méretű burkolat

A Keraflex Easy S1-gyel vagy a Keraflex Extra s1-gyel 10 mm-es ragasztóágy is húzható anélkül, hogy a burkolat fogassá válna, vagy a ragasztó szilárdsága meggyengülne. Ezek a termékek a nagy lapok burkolására születtek!

  1. A ragasztási technikán is el lehet bukni

Ha a burkolólap rövidebb oldala is meghaladja a 60 cm hosszúságot, a csak az aljzatra felvitt ragasztó nem elég. Ugyanis a levegőzárványok könnyen bezáródnak az ilyen lapoknál, és utána a levegőt kihajtani szinte lehetetlen a lapok alól.

A megoldás, amivel ez garantáltan elkerülhető a kétoldalas kenés. Vagyis a ragasztót nem elég csak az aljzatra felvinni, hanem szükséges a lap hátoldalára is felkenni. A ragasztóbordákat mindkét felületen párhuzamosan alakítsuk ki. Ezután a lapot rá kell nyomni az aljzatra és egy kis mozgatással biztosítani kell az üregmentességet. Ezzel el lehet érni a teljes fedettséget.

terasz burkolat

+ 1 tipp, ha nagyméretű kőporcelán lapokat szeretne az otthonában

A ma divatos kőporcelán lapoknál még tovább kell lépni. Ezeknél is kétoldalas kenést kell alkalmazni, de van még egy igen hasznos trükk, amit nem szabad kifelejteni. Az összenyomás után keletkezett levegőzárványokat a közepétől a széle felé haladva trappolóval ki kell szorítani.

Ha ezeket a technikákat megfelelően alkalmazzák, a burkolatok biztosan tartósan a helyükön maradnak, nem töredeznek fel, nem repednek meg. A jó minőségű segédanyagok és a megfelelő kivitelezési technika garantálja a kiváló végeredményt, amiben sokáig örömét fogja lelni.

Ha szeretné megtudni, hogy a felújításához milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül Önnek, akkor keresse fel honlapunkat: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

Képek forrása: https://www.youtube.com/watch?v=VCts7pmxuIg&list=PL9ua3eKBOfhqdEHrkWC4hpSJNyWhmR6px&index=74

 

 

  •