Erre az egy dologra figyeljen burkolás előtt, és sokáig csodaszép lesz az eredmény

Posted by on február 8, 2018 in Hidegburkolatok | Erre az egy dologra figyeljen burkolás előtt, és sokáig csodaszép lesz az eredmény bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Két oka lehet, ha egy burkolat felválik vagy eltörik: vagy rosszul rakták le a lapokat, vagy nem a megfelelő segédanyagokkal dolgoztak. Az egyik legfontosabb szabályt muszáj betartani, hogy elkerüljük az ilyen hibákat és a későbbi problémákat.

Ha ismeri az első számú szabályt, akkor nem fordulhat elő Önnel az, ami sok esetben, hogy már a munkálatok megkezdése előtt kudarcra van ítélve a végeredmény.

burkolat
Kép forrása: youtube.com

Sajnos ma a burkolatok jelentős része nem megfelelő ragasztóval kerül fektetésre. Különösen a nagyméretű lapokra igaz ez, ami a későbbiekben megbosszulja magát.

burkolat
Kép forrása: youtube.com

Az első számú szabály, ami alapján azonnal eldől a burkolás eredménye, már a munkálatok előtt, hogy milyen ragasztó kerül kiválasztásra. Ugyanis a lapméret szerint kell a ragasztót megválasztani.

  1. számú szabály: Minél nagyobb a lap, annál rugalmasabb ragasztót kell használni a lefektetésénél.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

  • 60 cm-es laphossz felett S1 osztályú ragasztót kell választani.
  • Óriás méretű, vékony, kőporcelán lapoknál szükség van az S2-es rugalmasságú ragasztókra.
  • Minél nagyobb a lap, annál nagyobb a síkpontatlansága is, ezért a ragasztó rugalmasságán kívül figyelni kell a kialakítható ágyazat vastagságára
  • Ha a lap néhány mm-t hajlik, és a ragasztónak minimum 3 mm-esnek kell lennie mindenhol, akkor a hagyományos vékonyágyazatú ragasztó már nem alkalmazható. Ebben az esetben indokolt egy 10-15 mm-es ragasztóágy kialakítására alkalmas ragasztó használata.

Jó hír, hogy 10 mm-es vagy ennél vastagabb ragasztóágy is kialakítható a Mapei ragasztóival: Keraflex Easy S1, Keraflex Extra S1, Keraflex Maxi S1, Ultralite S2, Elastorapid.

burkolat
Kép forrása: youtube.com

A törvény szerint a kivitelezőnek minimum egy év jótállást kell vállalnia. Ha bármi probléma adódna ez alatt az idő alatt, akkor a kivitelezőnek ki kell javítania a hibát, de az otthon tulajdonosára is nagy feladatot ró az újbóli szervezés, a felfordulás, a piszok. Ezért is kell arra törekedni, hogy már elsőre végleges megoldás készüljön el, ezt garantálja a Mapei.

Ha szeretné megtudni, hogy a felújításához milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül Önnek, akkor keresse fel honlapunkat: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

  •