DIY

Mielőtt felújításba fognál…

_dm_6820_kicsiMielőtt belevágsz a lakásfelújításba, nagyon fontos, hogy pontos kalkulációt végezz, hogy pontosan tudd milyen nagyságú kiadás vár rád.

Ahhoz, hogy ezt kalkulációt el tudd végezni, tisztában kell lenned azzal, hogy milyen és mennyi anyagra lesz szükséged.

Ehhez szolgál segítségedül ez a weboldal, ahol minden olyan információt megtalálsz, ami segít kiigazodni abban, hogy milyen burkolat típushoz milyen ragasztót és egyéb segédanyagot kell használnod.

Fontos, hogy bármilyen burkolatot is választasz, mindig többet kell vásárolnod az adott négyzetméter számhoz, hiszen bármikor előfordulhat, hogy kevesebbet számoltál, illetve valamennyi anyag veszteség elkerülhetetlen.

A pontos kalkuláció rengeteg későbbi bosszúságtól kímél meg, ezért mindig nagylelkűen kerekíts felfelé, így csak pozitív csalódás érhet a végén.


A helyiségek megóvása a lakásfelújítás során

foto16aNagyon fontos, hogy, ha lakásfelújítás előtt állsz, készülj fel arra, hogy rengeteg kosszal és porral járnak az ilyen jellegű munkálatok.

Ülj le, és tervezd meg mi az, ami a felújítás során a lakásban marad, mi az, amit el tudsz rakni, illetve, hogy a munkálatok logikai sorrendje megfelelően lett-e kialakítva. Semmiképp se fordulhasson elő, hogy a frissen festett és mázolt helyiségben vágják méretre a burkolatokat, vagy végezzenek bontási munkálatokat egy olyan szomszédos helyiségben, amelyet nem lehet hermetikusan elzárni.

Győződj meg róla, hogy minden olyan eszközről gondoskodtál, ami a lakás védelmét szolgálja a felújítási munkálatok során (fóliák, egyéb védőeszközök).


 

Hogyan válasszuk ki az ideális burkolóanyagot a fürdőszobába?

 

A legtöbb fürdőszoba kicsi, ezért egynél több szín alkalmazása nem túl ideális.

A design legyen minél minimalistább! A színeket alkalmazd inkább a kiegészítőkben!

A fürdőszobai burkolatok általában négyzet alakúak, de bátran válassz olyat, amelyiknek a formája vagy színe eltér a megszokottól!

image003

Amikor kiválasztod a fürdőszobai burkolatot azt is tartsd szem előtt, hogy gyakran, illetve a legtöbbször mezítláb állsz majd ott, így mindenképpen olyan felületű burkolatot válassz, amelyik nem csúszós.

image005

Mintás burkolat vs sima

image007

Ha szeretnél mintás burkolatot választani, arra mindenképpen figyelj oda, hogy vagy a padlón, vagy a falon alkalmazz mintás burkolatot, de egyszerre mindkettőn semmiképp!


 

DIY Ötletgyűjtemény

Íme néhány ötlet, amivel te magad újjá tudsz varázsolni egy-egy tárgyat vagy helyiséget burkoló anyagok felhasználásával

Dobj fel egy asztalt színes mozaik csempével!

image017

 

Unod az egysíkú dolgokat?

A lépcsőfokok közé helyezett burkolat teljesen más profilt kölcsönöz egy egyszerű lépcsőnek.

image019

 

Van egy kis maradék mozaikcsempéd?

Fogj egy pár tárgyat, ami a kezed ügyébe akad, és burkold be a maradék mozaikcsempével! Az eredmény hihetetlenül látványos, ötletes és egyedi.

 

image021

 

 

Unod a régi étkezőasztalod?

Varázsold teljesen ujjá egy igen egyszerű ötlettel!

 

image023

 

Nem szereted a hagyományos megoldásokat?

Van egy kis maradék parkettád? Vágj bele és csinálj egyedi ház szám táblát!

 

 

image025

 

 

 

Varázsolj egyedi külsőt bejáratodnak egy kis mozaik csempe maradékból!

image027

 

 

 

Gyönyörű és különleges ötletek

Ha valami másra, egyedire vágysz, íme néhány ötlet, amivel biztosan színt viszel az unalmas hétköznapokba.

 image034image030image032


Gombnyomásra színt váltó csempe

image013Az E-Ink Prism technológiát ugyanaz a cég fejlesztette ki, amelyik az e-könyvek képernyőit is kifejlesztették. Ha egy egy falat a Prism csempékkel vonnak be, akkor annak mintáját akár egymillió alkalommal meg lehet változtatni anélkül, hogy tönkremenne.

 


 

A világ legdrágább fürdőszobája

image011Egy kínai ékszerész milliomos Guinness rekordot állított fel, amikor megépítette a világ legdrágább fürdőszobáját tiszta aranyból. A fürdőszoba 3,5 millió dollárba került.

 


A csempe öltöztet

image009Ki mondta, hogy a burkolatok csak a férfiakat érdeklik? A Trója és a Becstelen Brigantik gyönyörű főhősnője Diane Kruger például bizonyára nagy rajongója a burkolatoknak, hiszen nemrég talpig csempében jelent meg egy partin.

 

  •