Életveszélyes padlóburkolat? Így kerülje el a szivárgó mérgeket az otthonában!

Posted by on április 19, 2018 in Melegburkolatok | Életveszélyes padlóburkolat? Így kerülje el a szivárgó mérgeket az otthonában! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Néhány évtizeddel ezelőtt a burkolók oldószeres anyagokat használtak, amivel akár 0,5 dl mérget inhaláltak naponta. A későbbi anyagok már sokkal lassabban bocsátották ki magukból a káros anyagokat, így viszont a lakók szenvedtek. Még neve is lett a jelenségnek: „Új lakás betegség”-nek hívták.

Szerencsére ma már nem kell megszenvednie az egészségünknek a felújítást, ha egy apróságot szem előtt tartunk.

pablóburkolatKép forrása: thisoldhouse.com

Ma a Mapei kínálatában szerepel a legtöbb olyan alacsony károsanyag kibocsátású termék, ami megfelel az EMICODE EC1-es szabványnak. Az ilyen termékek nem károsak az egészségre. Többek között a parketta fektetése is végig megoldható ilyen anyagokkal, az alapozótól kezdve a ragasztón keresztül a lakkokig.

Lássuk a legegészségesebb parketta-fektetést:

Az alapozáshoz Primer Galapozó ajánlott. Ez a speciális műgyanta a felhordása után rugalmas, tömör és fényes fóliát alkotva szárad meg, és ahol szükséges, ott megszilárdítjaa felületet.

Ezt követheti valamelyik Ultraplanönterülő aljzatkiegyenlítő. Kellő mennyiségű vízzel bekeverve híg, könnyen bedolgozható, kitűnő önterülő tulajdonságokkal rendelkező, az aljzathoz kitűnően tapadó és ultragyors száradású habarccsá válik. Természetesen ez a termék is megfelel a szigorú egészségügyi előírásoknak.

parkettaKép forrása: dnes.bg

A ragasztást az Ultrabond Eco S 955 1Kparkettaragasztóval érdemes megoldani, amely garantáltan ártalmatlan az egészségre, de a feladatát kiválóan megoldja. Ezt a felhasználásra kész, egykomponensű ragasztót azért is kedvelik a szakemberek, mert nem kell bekeverni. Ha helyesen tárolják, a fel nem használt termék alkalmas marad a további felhasználásra.

  • nem veszélyes, kiszerelésén nem tartalmaz figyelmeztető jelzést, teljesen oldószermentes,
  • könnyen felhordható és kitűnő a bordázat stabilitása,
  • 20-30%-kal kiadósabb a hagyományos kétkomponensű ragasztóknál alacsony viszkozitásának köszönhetően,
  • könnyen eltávolítható a kezekről és a készparketta felületéről.

Végül jöhet az Ultracoat Easy Plus lakk, amely nagymértékben ellenáll a kopásnak és a csúszásnyomoknak, nagymértékben átlátszó és fedőképes. A hagyományos vizes diszperziós termékektől eltérően a fának átlátszó és meleg színhatású felületet ad. 10-es, 30-as és 60-as fényességi fokozatú változatokban készül.

parkettaKép forrása: dielen-schleifen.de

Ha a fentieket betartjuk, biztosak lehetünk abban, hogy az egészséget nem károsító anyagok kerülnek beépítésre az otthonunkban, és nyugodtan vehetünk levegőt.

Ha szeretné megtudni, hogy a felújításához milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül Önnek, akkor keresse fel honlapunkat:

  •