Hogyan marad a burkolat örökre a falon? Íme, a forradalmi megoldás!

Posted by on július 26, 2016 in blogbejegyzés, Hidegburkolatok | Hogyan marad a burkolat örökre a falon? Íme, a forradalmi megoldás! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tudta, hogy a burkolatok leválásának egyik leggyakoribb oka, hogy a kétkomponensű ragasztókat rosszul keverik be?

Emiatt a ragasztó nem lesz elég erős. Ráadásul a kenhetősége sem lesz megfelelő, így aztán a burkolatok felrakása időigényes, szöszmötölős munkává válik.

Éppen a fenti probléma miatt vált fontossá egy olyan ragasztóhabarcs megalkotása, amely könnyen kenhető, mégis tökéletes tapadást garantál. A Mapei pedig meg is tervezte ezt a ragasztóhabarcsot. Érdekli, miért rajonganak érte annyira a burkoló szakemberek? Mutatjuk is…

A Mapei egy forradalmi megoldással kiküszöbölte a bekeveréssel járó hibákat

Az Ultralite S2, egykomponensű ragasztóhabarcsát használva ugyanis nem lesz szüksége keverésre, ezáltal bedolgozása egyszerű és biztonságos lesz. A kétkomponensű anyagoknál nagyon fontos szerepe van a megfelelő keverési arányok eltalálásának. Az Ultralite S2 ragasztóhabarcs azonban azonnal használható, hiszen a Mapei gyárában tesztek egész során átment „receptből” készült.

kétkomponensű

Azonban ez csak egy az Ultralite S2 számtalan más előnye közül. Íme, a többi…

Számtalan előnye miatt rajonganak érte a szakemberek

A burkoló szakemberek is szeretnek olyan segédanyagokkal dolgozni, amelyek megkönnyítik a munkájukat. Az Ultralite S2 más S2 besorolású ragasztókkal szemben is óriási lépéselőnyben van pozitív tulajdonságok területén.

  1. Minden korábbinál egyszerűbb a bedolgozása
  2. Minden korábbinál gyorsabb a bedolgozása
  3. A bekeverési hibákból adódó problémák (rossz kenhetőség, rossz tapadás, lassú, pepecselős munka) megszűnnek
  4. Minden korábbinál jobb a kiadóssága (80%-kal jobb, mint a hagyományos habarcsoké)
  5. Minden korábbinál kisebb anyagmozgatási költségekkel kell számolnunk
  6. Az Ultralite S2 zsákja mindössze 15 kg, míg a hagyományos habarcsoké 25 kg + 6-8 kg a kanna súlya
  7. Minden korábbinál hatékonyabban ragasztja a helyére a kis vastagságú, de nagyméretű kültéri lapokat
  8. Fazékideje több mint 8 óra (23°C és 50% relatív páratartalom mellett), ami azt jelenti, hogy egy bekevert anyaggal tovább dolgozhatunk, több anyagot keverhetünk be egyszerre, kevesebb időt vesz el a munkából a ragasztóanyag bekeverése.
  9. Bedolgozási hőmérséklete szintén széles: +5°C-tól +35°C környezeti hőmérsékletig bedolgozható. Így egy forróbb nyári napon is dolgozhatunk vele. Ez jelentős előny a kivitelezőnek, a munkát szervező beruházónak és az építtetőnek is.

És akkor van még valami, ami miatt az Ultralite S2-nek nagyon nehéz ellenállni…

Az Ultralite S2 ráadásul még ember- és környezetbarát is

A Mapei mindig figyel a környezetvédelmére. Hiszen mit ér egy könnyen kenhető, bivalyerős ragasztó, ha közben mérgezőanyagok sokaságával terheli környezetét, azaz az Ön otthonát.

Az Ultralite S2 nagyrészt újrahasznosított alapanyagok felhasználásával készült. Így a terméket használva kevésbé terheljük a környezetünket, és teszünk egy nagy lépést a fenntartható világ felé.

A kérdés már csak az, hol alkalmazhatja az Ultralite S2-őt?

Ha hidegburkolás, akkor az Ultralite S2-höz bármikor nyúlhatunk

Azokat a Mapei ragasztóhabarcsokat, amelyeken az S2 feliratot látja, bármilyen hidegburkolási feladatra használhatja. Beleértve az alakváltozásnak, deformációnak erősen kitett aljzatokra kent vízszigetelésre vagy egyéb problémás alapfelületre történő burkolást, és a nagyon nagyméretű lapok fektetését is.

Érdemes tehát egy próbát tenni az Ultralite S2 ragasztóhabarccsal. Egy biztos, az Ultralite S2 elképesztő különbséget garantál minden felhasználónak.

További kérdései vannak? Kérdezzen szaktanácsadónktól díjmentesen!

szaktanacs_gomb_ok

  •