A felújítás megszervezése

Posted by on február 25, 2016 in Egyéb | A felújítás megszervezése bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

fg_p913 2kimg_kicsiAmikor már az anyagi erőforrások adottak még sok-sok szervezés és előkészület áll előttünk mielőtt még elkezdődhet az érdemi munka, maga a lakásfelújítás. Ilyenkor kerülnek kiválasztásra a kivitelezők, mesteremberek (ha nem magunk végezzük a munkálatokat) és ilyenkor kerülnek kiválasztásra a felhasználandó anyagok és leendő berendezési tárgyak is. Ez a szakasz igen izgalmas, és olyan tulajdonságokat igényel, amelyeket a hétköznapi élet minden területén kamatoztathatunk.

Tulajdonképpen a lakásfelújítás egy projekt menedzselése minden egyes lépését tekintve, hiszen kezdődik onnan, hogy megszületik egy ötlet (a projekt) , ezt követi egy kalkuláció, ezután az árajánlatok következnek és a megállapodások, majd a kivitelezés, végül pedig az átadás.

Sok ember számára ezek a folyamatok életidegenek, ezért, amikor belekényszerülünk egy ilyen projekt lebonyolításába, jobban egymásra szorulunk. Iyenkor a párok jobban összekovácsolódnak, nagyobb szükség keletkezik a feladatok megosztására, és valahogy minden családtag megtalálja a “helyét’ az adott szituációban. Egy ilyen szituáció segítség lehet a családi egység megerősítésében, hiszen mindenki a közös célért dolgozik egy egységként.

  •