5 felújítási hiba a fürdőszobában, amit gyakran elkövetnek. Önnél is?

Posted by on július 19, 2018 in Fürdőszoba, vizes helyiségek | 5 felújítási hiba a fürdőszobában, amit gyakran elkövetnek. Önnél is? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ön is olyan fürdőszobára vágyik, ahol nem penészesedik a fal, nem foltosodik a fuga, nem törik, reped a csempe, ugye? Ezek a tipikus hibák általában ugyanazokra a felújítási okokra vezethetők vissza.

Íme, 5 tanács, amivel elkerülhetők a hibák és a problémák, és csak a gyönyörűen felújított fürdőszoba marad, hosszú évekig.

fürdőszoba csempeKép forrása: ofdesign.net

  1. Ha a régi burkolatot nem kell eltávolítani, mert stabil, akkor rendkívül fontos a megfelelőalapozómegválasztá Mivel ebben az esetben nem nedvszívó aljzatról van szó, a munkálatok előtt alaposan meg kell tisztítani az aljzatot. Ezután Mapeprim SP kétkomponensűműgyanta alapozóhasználata ajánlott, ezután a nem nedvszívóaljzatra is megbízható módon kerülhet a hidegburkolat.
  2. A rugalmas kent szigetelésre kizárólag flexibilis anyaggal szabad burkolni és fugá

fürdőszoba csempeKép forrása: mcjanitorial.com

  1. A burkolólap méretéhez kell igazítani a ragasztó választását. Ha a lap 30×30 cm-nél kisebb, az Adesilex P9 vagy a Keraflex flexibilis csemperagasztó a tökéletes megoldás. Ha a csempe, járólap ennél nagyobb méretű, érdemes a Keraflex S1 vagy az Ultraflex S2 Mono ragasztót használni. választani.
  2. A fürdőszobában használt fuga két tulajdonsággal bírjon: legyen vízlepergető és penészedésgátló. Ez garantálja, hogy az új fürdőszobában ne bukkanjon fel a penész. Erre a feladatra ajánlható az Ultracolor Plus fugázó, ami flexibilis és gyorskötő.

fürdőszoba csempeKép forrása: bamaminigolf.com

  1. A csatlakozásiés mozgási hézagok kitöltésére érdemes olyan anyagot választani, ami ecetsav tartalmú, mert így a penész a kényes, nehezen elérhető helyeken, például a sarkokban sem tud megtapadni. Éppen ezért például a Mapesil AC megfelelő választás a hézagok lezárásához.

Ha szeretné megtudni, hogy a burkoláshoz milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül, akkor keresse fel honlapunkat: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

  •