3 katasztrofális hiba teraszburkoláskor – és a pofonegyszerű megoldás

Posted by on február 9, 2018 in Terasz, kültér | 3 katasztrofális hiba teraszburkoláskor – és a pofonegyszerű megoldás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kopog, törik, felválik – a teraszburkolatoknak ez a sorsuk? Nem kell, hogy így legyen! Igaz, hogy a teraszra kerülő járólapok vannak kitéve a legnagyobb megpróbáltatásnak: a fagynak, a melegnek, az esőnek, stb., de ha a megfelelő módon kerül a burkolat a helyére, akkor olyan eredményt kapunk, ami hosszú távon problémamentes és szemet gyönyörködtető lesz.

teraszburkolatKép forrása: hgtv.com

Egy ilyen sikeres eredményhez ismerni kell a legnagyobb hibákat, és hogy miként kerüljük el azokat.

Tapasztalatunk szerint általában ugyanaz a 3 hiba okozza a katasztrofális eredményt.

  1. Nincs vízszigetelés

Gondoljon bele, mennyi csapadék éri a terasz felületét egy évben. Ha nincs vagy nem megfelelő a vízszigetelés, akkor a terasz szerkezetében kezd el előbb vagy utóbb károkat okozni a beszivárgó víz, azt pedig sokkal költségesebb javíttatni, mint a felújításkor gondoskodni a vízszigetelésről.

teraszburkolatKép forrása: thespruce.com

  1. Nem megfelelő a ragasztó

Sok ragasztó közül lehet választani manapság, de egyre feltétlenül figyelni kell a döntésnél. Ha nem S-osztályú ragasztó kerül a járólapok alá, a ragasztó nem fogja tudni követni a hőmozgásokból fakadó feszültségeket, és ez a fuga és a járólap repedéséhez fog vezetni. Kizárólag kültérre ajánlott ragasztót válasszon, különben garantált, hogy nem lesz sokáig szép az eredmény, az első télen megadja magát a járólap.

  1. Nem megfelelő a ragasztási technika

Kültéren a megfelelő ragasztási technika a kétoldalas kenés vagy a folyékony ágyazatú ragasztó alkalmazása. Így lehet csak biztosítani, hogy ne alakuljanak ki légzárványok a burkolat alatt, ami gyakran előfordul, ha egyoldalasan ragasztják a járólapot. Ilyenkor a lap alá szivárgó víz megfagy és felfeszítheti a burkolatot az aljzatról.

teraszburkolat

Kép forrása: turnbullsonline.co.uk

Ha ezeket a hibákat elkerüli, garantált, hogy sok éven át élvezheti majd a csodaszép teraszán töltött időt.

Nézze meg rövid vélemény-videónkat: megrendelőnknek már segített a Mapei teraszburkolási rendszere ott, ahol a régi terasz beázott, nagy károkat okozva az alatta lévő részekben is. Ismerje meg, hogy miért ajánl bennünket egy magánépíttető egy igazán profi, tartós és problémamentes teraszburkoláshoz!

Ha szeretné megtudni, hogy a felújításához milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül Önnek, akkor keresse fel honlapunkat: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

  •