Exkluzív tanácsadás: Ön nagyítóval sem fog hibát találni a burkolatán

Posted by on augusztus 16, 2018 in Hidegburkolatok | Exkluzív tanácsadás: Ön nagyítóval sem fog hibát találni a burkolatán bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A hidegburkolás sok helyen elcsúszhat, ezután pedig nehéz és költséges a hibát javítani. Ezért szükséges, hogy tényleg precízen és pontosan készüljön el a burkolás. Amin aztán nagyítóval sem talál hibát. Szakemberünket arra kértük, foglalja össze a legprofibb kivitelezések titkát, amit mi most megosztunk az olvasóközönséggel.

Kép forrása: fromgentogen.us

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy úgy gondolják, a hidegburkolat tervezésekor, kiválasztásakor elég csak a burkolólapnak jó minőségűnek, szépnek lenni. Ez nagy tévedés, ugyanis a tartós és problémamentesszépségért a segédanyagoképpúgy felelősek.

Az első fontos lépés az aljzat előkészítése. A megfelelő minőségű és szárazságú aljzatbeton nedvszívó képessége egységesíthető a PRIMER Galapozóval. A PRIMER G vizes diszperziós anyagú alapozó beltérben használható nedvszívó aljzatokon. Az alapozó hígítása az aljzat nedvszívó képességétől függ.

Kép forrása: sauravdutt.com

Ha megszáradt az alapozó, jöhet a kiegyenlítés. Mivel is? Az a rétegvastagságtól függ:

  • 1-10 mm rétegvastagságig alkalmazható például azULTRAPLAN ECO 20kiegyenlítőanyag
  • ha nagyobb vastagságra van szükség, úgy a 3-30 mm-ig kiváló ULTRAPLAN RENOVATION-t válasszuk.

Mindkét kiegyenlítő anyag beltéri használatra alkalmas, padlófűtéses aljzatra is.

A hidegburkolati ragasztó kiválasztásakor is figyelembe kell venni, hogy van-e padlófűtés. Ha van, akkor számolni kell a padlófűtés miatti hőmozgásokkal, de a burkolólapok anyagával és méretével, valamint a várható terheléssel is. Általános lakossági terhelésnél, normál méretű (33×33 cm) gres anyagú burkolólapok és padlófűtés esetén kiváló és gazdaságos választás az ADESILEX P7 ragasztó.

Kép forrása: tileshop.com

Fontos! A ragasztás, fektetés során már erősebben kell figyelni a burkolat küllemére, itt már lényeges az esztétikai szempont. Hiszen olyan felületről van szó, amit minden nap látunk, és ha hibás az elvégzett munka, minden nap bosszantani fog, a tökéletes munka viszont örömmel fog eltölteni. Nem mindegy tehát, hogy milyen anyagokat választunk!

A jó ragasztó, a megfelelő fugahabarcs tartós és szép burkolatot eredményez. Tehát máris a fugázásnál tartunk. Ügyelni kell erre a munkafázisra is, hiszen még a szépen lerakott burkolatot is el tudja rontani a rossz fugázás.

Mit kell figyelembe venni a fugázóanyag kiválasztásánál? Ha van padlófűtés, akkor a hőmozgásokat, de minden esetben ügyelni kell a tartós esztétikai hatásra, mint kitűzött célra, továbbá a takarítással szembeni vegyi és kopásállóságra, valamint a fugaszélességre.

A KERACOLOR FF FLEX sokoldalú megoldás: ez a cementkötésű, emelt minőségű fugázóanyag tartalmaz annyi műgyantát, hogy levezeti a dilatációs mezőn belüli hőmozgásokat, és nagyon magas a koszolódással szembeni ellenállósága! 25 féle színben kapható, normál kötésidejű, ezért könnyen bedolgozható. A KERACOLOR FF FLEX 2-6 mm-es fugaszélességben használható járófelületen és oldalfalon, nedvszívó és nem nedvszívó burkolóanyagokhoz, nappaliban és vizes helyiségekben, sőt bizonyos esetekben kültéren is.

Ha a felújítással, építkezéssel kapcsolatban bármilyen kérdése van, vagy segítségre van szüksége, keresse szakembereinket, kollégáinkat, akik örömmel állnak a rendelkezésére: http://www.mapei.com/adv/HU/szaktanacs_uj/

  •