Hidegburkolatok jellemzői

Posted by on február 24, 2016 in Egyéb | Hidegburkolatok jellemzői bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

mariobere.com-0991A hidegburkolat azokat az anyagokat jelölik, melyeket kőzetekből és azok keverékéből állítanak elő. Leggyakoribb fajtái: csempe, járólap, üvegcsempe, természetes kövek, gránit, márvány, mészkő, téglaburkolat.

A hidegburkolatokat elhelyezhetjük kültéren és beltérben egyaránt. Beltéren általában felhasználási területe a fürdőszoba, a konyha, az előszoba, néha a nappali. Kültéren a terasz, a kerti utak, medencék, kerítések, illetve ház külső fala.

A hidegburkolatok tartósságát két fontos tényező határozza meg: a leragasztott lapok minősége, illetve a segédanyagok és a munkálatok minősége,például a vízszigetelés és az alapozás. A lapok minősége a keménységüktől és a kopásállóságuktól függ. A lapok jellemzője még a kaliber és a tónus, de ezek jobbára csak esztétikai szempontból lényegesek. Ezek együttesen határozzák meg, hogy az alkalmazott hidegburkolat mennyi ideig fog kiszolgálni bennünket.

Kültéri hidegburkolatok esetén mindezek jelentősége nagymértékben megnő, hiszen az időjárás viszontagságainak vannak kitéve a burkolóanyagok, sokszor ingadozó hőmérsékletnek.

  •