Hogyan készül el álmai fürdőszobája 4 lépésben

Posted by on május 22, 2018 in Egyéb | Hogyan készül el álmai fürdőszobája 4 lépésben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Megvette a burkolólapokat és szanitereket, megtalálta a megfelelő szakember, már csak pár lépés választja el álmai fürdőszobájától! Érdemes Önnek is pontosan tudnia, mi is következik ezután, milyen buktatók és hibák akadályozhatják meg, hogy tényleg elégedett legyen a végeredménnyel. Íme, a 4 lépés, ami végén álmaiban szereplő fürdőszoba várja.

fürdőszobaKép forrása:pinterest.com

  1. Ki kell alakítani az alapfelületet

Ha a vízcsövek és a vezetékek cseréjére is sor kerül a felújítás alatt, ajánlott a régi burkolatot mindenhol lebontani. Fontos lépés, hogy sík alapfelület készüljön el, hogy a későbbiekben ne okozzon gondot az egyenetlenség. Jó ötlet, ha gyors kötésű anyagokat használnak, ezzel fel lehet gyorsítani a felújítás idejét. Mindenképpen legyen idő az aljzatban lévő maradék nedvesség eltávozására.

 

Ha nem kell a csöveket és a vezetékeket cserélni, dönthet úgy, hogy a régi burkolatra kerüljön az új. Ekkor két dologra kell figyelni: a felület alapos zsírtalanítására és lúgos takarítására. Ezután jöhet az alapozást. Az alapozók feltüntetett kötési idejét nem szabad siettetni.

fürdőszobaKép forrása:wpshouter.com

  1. Ne maradjon ki a vízszigetelés

A zuhanykabin alján, oldalán, a fürdőkád melletti falfelületen érdemes kenhető vízszigetelést alkalmazni, hiszen a vizesedés, penészesedés ezeken a helyeken a leggyakoribb. Ha biztosra akar menni, ajánlott a fürdőszobapadlót teljesen szigetelni, kb. 10 cm-es magasságig. A szigetelés feltüntetett kötési idejét is várjuk meg.

 

  1. Következhet a burkolás.

Itt is választható gyors kötésű ragasztó, amivel megrövidülhet a felújítás ideje. Ha a burkolat leragasztásra került, jöhet a fugázás. Ajánlott olyan fugázót választani, ami vízlepergető és penészesedésgátló, mert sok későbbi bosszúságtól kíméli meg magát ezzel. A negatív sarkok, anyagváltások helyén rugalmas szilikont kell használni, a kínálatból szintén érdemes a vízlepergetőt választani. A ragasztóknak és a fugázónak is hagyjunk elég időt a száradásra.

fürdőszobaKép forrása:yandex.ru

  1. Helyükre kerülnek a szaniterek

Utolsó lépésként a vízvezeték-szerelő felszereli a csaptelepeket, helyükre kerülnek a szaniterek, és már használatba is veheti az új fürdőszobát.

Ha szeretné megtudni, hogy a felújításához milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül Önnek, akkor keresse fel honlapunkat: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

  •