Hogyan marad biztosan fent a falon a nagyméretű burkolólap?

Posted by on február 24, 2016 in Hidegburkolatok | Hogyan marad biztosan fent a falon a nagyméretű burkolólap? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

foto16A nagyméretű lapok ragasztása akkor hoz tartós eredményt, ha a méretnek megfelelő ragasztóanyagot választjuk. Ez természetesen az S osztályú termékek közül fog kikerülni. Az S1-es ragasztók alakváltozásra, az S2-es ragasztók pedig nagy alakváltozásra képesek. Ez a tulajdonság teszik lehetővé, hogy a ragasztóréteg nagy lapok esetében is biztonsággal követni tudja a rétegek szerkezeti mozgásait.

Hogy mikor melyiket válasszuk, azt több szempont figyelembevételével dönthetjük el:

A Keraflex Light S1 ragasztót kifejezetten 40-60 cm oldalhosszúságú, vagy az ennek megfelelő burkolólapok ragasztásához ajánljuk. Dolgozhatunk vele beltéri falakon és padlón, vagy kültéri homlokzaton is. A termék nyújtott nyitott idejének köszönhetően jó tempójú biztonságos munka végezhető vele. Legnagyobb előnye azonban könnyített súlyából származik, amelynek köszönhetően egyszerűbb logisztikát és könnyedebb bedolgozást biztosít úgy, hogy a kiadóssága jobb, mint a hagyományos ragaszóké.

Keraflex Maxi S1-gyel akkor dolgozzunk, ha a nagyobb méretű lapok egyben vastagabbak is, vagy egyenetlen vastagságúak, illetve, ha az aljzat kisebb egyenetlenségeit szeretnénk kompenzálni a ragasztóval. Ugyancsak előnyös az alkalmazása, ha szükség van a ragasztó biztosította szintkiegyenlítésre.

Az Ultralite S1 az a ragasztó, ami mindenféle előnyét egybegyűjti a legújabb innovációknak. Könnyített súlya miatt válasszuk ezt a ragasztót akkor, ha kiemelt cél az anyagmozgatás egyszerűsítése és gazdaságosabbá tétele. Egy 15 kg-os zsák Ultralite S1-gyel ugyanakkora területen végezhetünk munkát, mint a hagyományos 25 kg-os kiszerelésekben kapható ragasztókkal. Ráadásul alacsony porzásának köszönhetően kifejezetten előnyös ezzel a ragasztóval dolgozni, ha a munkaterület már használatban lévő épületben, vagy térben van. A modern ember már tudja, hogy mennyire fontos egy-egy termékválasztásnál a környezet megóvás szempontja. Ezért fontos a döntés során, hogy az Ultralite S1 30%-ban újrahasznosított alapanyagból készül. Tovább dicsérhetjük ezt a kiváló ragaszót azért is, mivel nagyon jó hátoldali fedettséget biztosít a könnyű Kerlite lapok számára, lehetővé téve a lapok finomabb kezelését a ragasztóba történő beágyazáskor.

A nagy alakváltozásra képes Ultralite S2-re akkor van szükség, ha 60×60 cm-es vagy nagyobb, akár egy méteres oldalhosszal rendelkező lapokat fektetünk belső falakra, padlókra, vagy kültéri homlokzatokra. Sőt beltérben biztonsággal választhatjuk az Ultralite S2-t még ennél nagyobb lapok ragasztására is. Az Ultralite S2 kiváló kiadósságú, egyszerűen bedolgozható, egykomponensű ragasztó, melyet kifejezetten extra méretű lapokhoz ajánlunk. Szakmai kérdésekre szívesen válaszol a Mapei szaktanácsadónk, kérdezze itt.

  •