Szeretne a nyáron már a kertben lubickolni? Itt kezdje a tájékozódást (VIDEÓVAL)

Posted by on április 18, 2018 in Egyéb | Szeretne a nyáron már a kertben lubickolni? Itt kezdje a tájékozódást (VIDEÓVAL) bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy kerti medencénél nincs is jobb dolog nyáron! Ha azt tervezi, hogy medencét készíttet a kertjébe, érdemes alaposan tájékozódni, hiszen ez nem kis munka, a végeredménynek sokáig tartósnak és szépnek kell lennie.


kerti medencénél
Belegondolt már abba, hogy ha feltöltünk egy kisebb méretű, mondjuk 5x10x1,2 méteres medencét, akkor abba bizony beletöltünk 60 tonna vizet? Ez gyakorlatilag olyan, mintha két megrakott kamionnal beállnánk a medencébe. Egy ilyen vasbeton szerkezet pedig egészen biztosan deformálódik a nagy nyomástól. A fellépő alakváltozás következtében a burkolatunk úgy pattog le az aljzatról, mint a gombok a szűk kabátról… hacsak nincsenek beépítve feszültségleépítő rugalmas rétegek. A megoldás lehet a vízszigetelés illetve a ragasztó.

kerti medenceKép forrása: buckinghampools.com

  • Vízszigetelésnek olyan jól bevált, kétkomponensű cementes terméket ajánlhatunk, mint a Mapelasticvagy Mapelastic Turbo, mert ezek rendkívül rugalmasakés bírják a folyamatos vízterhelést.
  • Ragasztónak medencecsempéhez legalább S1 terméketajánlunk, mint például a Keraflex S1illetve az üvegmozaik burkolatnál S2-es termékszükséges, mint az Elastorapid.

Hogyan készíthető medence gyorsan és egyszerűen, akár 20 évre?

Az egyik leggyakoribb és legkedveltebb medencetípus a zsaluköves-fóliás medence, amely a legkedvezőbb ár/érték aránnyal bír. Változó vízmélységgel, egyedi formával készíthető el ez a medencetípus. A vasalt betonszerkezet garantálja a hosszú élettartamot, melynek belső felületét és vízzáróságát többféle színű és mintájú, 1,5 mm vastag, poliészter szöveterősítéses, UV stabilizált, Mapepool medencefóliából a helyszínen, a medence méretére képezik ki. Az így kialakított burkolat rendkívül ellenálló, a mechanikai hatásokat jól viseli.

Az egyik legnépszerűbb videónkban, amit már több mint 500 000-en láttak, megnézheti a részleteket:

Ha szeretné megtudni, hogy a felújításához milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül Önnek, akkor keresse fel honlapunkat: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

  •