Dobja fel otthonát látványosan szép megoldással!

Posted by on április 12, 2017 in blogbejegyzés, Hidegburkolatok | Dobja fel otthonát látványosan szép megoldással! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az üvegmozaikkal burkolt felületek töretlen népszerűségnek örvendenek, nem véletlenül: hosszú évek múltán is jó ránézni, játékosságot kölcsönöz a helyiségnek, nem lehet megunni. Üvegmozaikot jellemző módon a fürdőszobába és a konyhába választunk. De igény szerint a lakás más részein is találkozhatunk ezzel az anyaggal, akár díszítési céllal is.

Pár dolgot tudnia kell erről az anyagról, hiszen különleges burkolatról van szó!

  • A legfontosabb, hogy az üvegmozaik fény felé tartva áttetsző, azaz a burkolásnál nem szabad olyan anyagot alkalmazni, amely a felragasztás után megváltoztatja az üvegmozaikok színének tónusait. Vagyis: fehér színű ragasztó jöhet szóba.
  • Az üvegmozaik nagyobb tapadóerőt és rugalmasságot kíván, ezért célszerű speciális, üvegmozaik ragasztásához ajánlott ragasztót használni.
  • A végeredmény akkor lesz tökéletes, ha a fugázóanyag követi az üvegmozaik árnyalatát. Érdemes arra is figyelni, hogy a fugázó anyag flexibilis
  • Ha a konyhapultra kerül üvegmozaik, a nagy igénybevétel miatt és a tisztíthatóság érdekében a fugázó legyen saválló
burkolt felületek

Kép forrása: https://st.hzcdn.com/fimgs/cfa1fd7603c397e6_7337-w500-h400-b0-p0–mediterranean-mosaic-tile.jpg

Ha a fentieket gondosan betartjuk, a megálmodott fürdőszoba és konyha az évek múltán is eredeti pompájában fog ragyogni az Ön legnagyobb megelégedésére!

szaktanács

  •