Lenyűgöző megoldás a penészgomba és a nedvesség káros hatásai ellen

Posted by on augusztus 14, 2018 in Egyéb | Lenyűgöző megoldás a penészgomba és a nedvesség káros hatásai ellen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tudta, hogy a penész bárhol megjelenhet, ahol nagy a páratartalom? Ez a párás, nedves időben szinte elkerülhetetlen, és ha még a teregetést is a szobában kénytelen megoldani, rosszabbodik a helyzet. A túl jól szigetelő ablakok is veszélyt jelenthetnek…  Ismerje meg azt a megoldást, ami nemcsak a penész ellen védi a padlót, de még az otthonunk természetes szépségét is kiemeli!

parkettalakk, penészgombaKép forrása: mapei.com

A fapadlók védelme is kiemelkedően fontos a penész elleni harcban, hiszen a nedvesség itt is rendkívüli károkat okozhat. Az ULTARCOAT OIL olyan megoldás, ami nemcsak megvédi a penésztől a parkettát, hanem elképesztően szép, természetes megjelenést is biztosít a fapadlónak, hosszú éveken keresztül.

Mi az ULTRACOAT OIL parkettaolaj előnye az általános lakkhoz képest?

  • Nemcsak a fa felületét védi, hanem mélyen behatolva a fa szerkezetébe, a fa belső szerkezetét is megóvja a különböző penészgomba fajtáktól
  • Növeli a fa víztaszító képességét.
  • Nem akadályozza meg a fa természetes páraáteresztő képességét, ezáltal a padlónk élettartama növekszik, és a helység klímája is kiegyensúlyozottabb lesz.
  • Kiemeli a fapadló és a parketta természetestónusait, erezettségét, és anélkül, hogy eredeti színén módosítana, egy matt felületet eredményez.
  • Az ULTRACOAT OIL-lal kezelt faburkolat felülete nem csúszik úgy, mint a lakkal kezelt padlóké.

parketta, penész

Kép forrása: mapei.com

Az ULTRACOAT OIL parkettaolaj ráadásul szinte teljes egészében természetes anyagokat, növényi olajokat, természetes ásványi olajokat és természetes gyantákat tartalmaz.

Az olaj szárazanyag tartalma igen magas, ezért az anyagfelhasználási mutatók igen kedvezőek. Nedvszívóbb fatípusoknak 150 g, kevésbé nyitott pólusú padlóknál pedig 70 g négyzetméterenként.

A felület előkészítése minden esetben szakember tudását igényli. A megfelelő minőségben fektetett fapadlót szakszerű csiszolással elő kell készíteni az olajozás munkafázisa előtt, majd megfelelően portalanítani kell. Az ULTRACOAT OIL-t az erre a célra kifejlesztett, ROLLER fekete színű pamuthengerrel kell felvinni a teljes felületre.

parketta, penészgombaKép forrása: mapei.com

TIPP: A foltosodás elkerülése végett a felületen keletkező felesleges olajat pamutronggyal vagy spatulával kell eltávolítani a réteg felhordásától számított 60 percen belül, majd 16 óra múlva a felületet át kell csiszolni az erre javasolt fekete ULTRACOAT PAD-dal felszerelt felületcsiszoló géppel.

Évek múltán könnyű korrigálni a megkopott felületet. A szükséges helyen az ULTRACOAT OIL-t egy fehér pamutrongy segítségével kell felvinni a felületre.

Összességében az olaj alternatív megoldást jelent a fapadlók felületi kezelésére, nemcsak a penészgombák elleni védelem és még számos előnyös tulajdonsága miatt.

Ha a felújítással, építkezéssel kapcsolatban bármilyen kérdése van, vagy segítségre van szüksége, keresse szakembereinket, kollégáinkat, akik örömmel állnak a rendelkezésére: http://www.mapei.com/adv/HU/szaktanacs_uj/

  •