Nem is hinné, milyen egyszerűen kész van a burkolás!

Posted by on július 10, 2018 in Egyéb | Nem is hinné, milyen egyszerűen kész van a burkolás! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ha azért nem mer belevágni a fürdőszoba vagy a konyha felújításába, mert rengeteg idő és költség, van egy jó hírünk. Létezik egy olyan módszer, amivel ezek a felújítások jelentősmódon lerövidíthetők, és ami a pénztárcájához is kíméletes marad.

Ha alaposan megvizsgáljuk a burkolás menetét, rájöhetünk, hogy a felújítás hatalmas részét a régi burkolat eltávolítása teszi ki. Viszont ez az esetek jó részében nem is szükséges. Ha csak arról van szó, hogy szeretne más burkolatot, más hangulatot a vizes helyiségekbe, remek ötlet meghagyni a mostani burkolatot és ráalapozni az újat.

Egyre jobban terjed ez a megoldás, hiszen sokan felismerik, hogy így mennyi idő és pénz megtakarítható. Most megmutatjuk, milyen a villámgyors felújítás, amikor szükségtelen a régi burkolat eltávolítása.

Kép forrása: nicekitchen.co.nz

Így készül a burkolat a már meglévő járólapra, csempére, hogy a végeredmény tökéletes legyen:

  1. Első lépésben ellenőrizni kell, hogy a jelenlegi padlóburkolatnál kb. 1 cm-rel magasabb lehet-e az új szint.
  2. Ellenőrizni kell az aljzat stabilitását Ha esetleg akadnak mozgó lapok, azokat el kell távolítani és a helyüket például NIVORAPID gyorskötő habarccsal ki kell.
  3. Ezután következik az aljzatlemosása. Fontos, hogy a zsírtalanított felület kapjon elég időt a száradásra.
  4. Jöhet az alapozás, ehhez a MAPEPRIM SP kétkomponensű epoxi bázisú, vagy az ECO PRIM T egykomponensű alapozó javasolt.
  5. Ha az alapozó megszáradt, 24 órán belül következzen az aljzatkiegyenlítés.Erre számtalan megoldást kínál a Mapei, a vastagság függvényében: az ULTRAPLAN, ULTRAPLAN ECO, ULTRAPLAN MAXI, a PLANOLIT 315 vagy a NOVOPLAN 21 önterülő aljzatkiegyenlítő anyag bármelyike kiváló választás lehet. A falfelületek kiegyenlítésére NIVOPLAN ajánlott.
  6. Ha ez a réteg is megszáradt, máris jöhet a burkolás!

Kép forrása: tiledevil.co.uk

Ha szeretné megtudni, hogy a burkoláshoz milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül, akkor keresse fel honlapunkat: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

  •