Mire kell figyelned, ha természetes kőlapokkal burkolod a teraszt?

Posted by on április 8, 2016 in blogbejegyzés, Terasz, kültér | Mire kell figyelned, ha természetes kőlapokkal burkolod a teraszt? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A burkolatválasztásnál például elsődleges, hogy fagyálló, a kültéri használatra alkalmas természetes kőburkolatot válassz.
Ha a burkolat már megvan, akkor a legfontosabb, hogy minden munkafázishoz a legalkalmasabb termék kerüljön alkalmazásra.

A ragasztóválasztást a természetes kőburkolat tulajdonságai határozzák meg. A lapok formája, vastagsága, színe, anyaga lesznek a fő szempontok. A vékony kövekhez a burkolat színe szerint válassz ragasztót. Világos kövekhez fehér színűt, sötét elemekhez szürke ragasztóanyagot. Mivel kinti burkolatról van szó, így a ragasztónak jó alakváltozással kell rendelkeznie. A Keraflex S1 például, vagy ha vastagabb ágyazásra van szükség, a Keraflex Maxi S1, ami mindkét színben elérhető.
Vannak olyan természetes kőburkolatok, amelyek alakja megváltozik nedvesség hatására, elvetemednek. Ez a tulajdonság elsősorban a különleges kövek sajátja, és ezeket gyorskötő ragasztókkal kell fektetnünk. A Keraquick és az Elastorapid ilyen termékek, és szintén elérhetőek fehér és szürke színben is.
Előfordulhat az is, hogy a természetes burkolat olyannyira érzékeny a nedvességre, hogy teljesen vízmentes ragasztóanyagot kell alkalmaznod hozzá, hogy a lapok deformációját elkerüld. Választhatod a fehér és szürke színű Kerapoxy-t vagy Keralastic T-t.
A fugázáshoz szabálytalan kövek széles fugázásához, a rusztikus felülethez igencsak passzoló, Keracolor Rustic fugaanyagot ajánljuk. Vágott kövek vékony fugázásához a Keracolor FF Flex vagy az Ultracolor Plus a jó választás.
A dilatációs és csatlakozó hézagok kitöltéséhez használjuk a Mapesil LM rugalmas hézagkitöltőt, ami nem színezi el a természetes burkolatot!
Konkrét munka előtt, keresd a Mapei szaktanácsadót, aki örömmel segít a legmegfelelőbb rétegrend kialakításában!

szaktanacs_gomb_ok

  •