6 profi tipp, és a parketta évtizedekig sima marad

Posted by on október 5, 2017 in Egyéb | 6 profi tipp, és a parketta évtizedekig sima marad bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Aki parkettát választ otthonába, hosszú távra tervez, és semmiképpen sem szeretné, ha pár év múlva már itt-ott megjelennének a hibák, rések, elcsúszások.

Ha Ön is csúcsminőségű parkettát szeretne otthonában látni, tudnia kell, hogy az sem mindegy, milyen ragasztóval kerül a helyére a kiválasztott parketta.

Ez ugyanis a titka annak, hogy a gondosan kiválasztott melegburkolat hosszú időn át a helyén maradjon, látható károsodások nélkül.

A profiktól ellesett 6 tanáccsal most az Ön otthonában is csúcsminőségű parketta lesz.

  1. Jó tudnia, hogy a kétkomponensű ragasztók merevebbre kötnek, mint az egykomponensű társaik, vagyis a fa mozgásából eredő feszültségek jobban terhelik az aljzatot. A manapság divatos, kifejezetten nagyméretű, svédpadló jellegű burkolat esetén ezért ajánlott egykomponensű ragasztót választani.

 

  1. Mivel az egykomponensű poliuretánragasztók nem kötnek merevre, a parketta alakváltozása nem terheli teljes egészében a kiegyenlítő réteget, és kisebb a meghibásodás esélye is.


Kép forrása: https://goo.gl/gFafPK</font

  1. Régen napokig nem lehetett megmaradni a parkettázás után a lakásban, de szerencsére ez mára már megváltozott! Többet nem kell tartania a ragasztók kipárolgásától a poliuretánragasztók esetében. Olyan alacsony káros anyag kibocsátással rendelkeznek, hogy az Ön egészségére a legcsekélyebb formában sincs semmiféle káros hatással.

 

  1. Egyre népszerűbb a bambusz, sokan választják, mert tényleg elegáns megjelenést kölcsönöz a helyiségeknek. De tudni kell, hogy igen kényes anyagról van szó. Bambusz burkolat esetén mindenképp érdemes szilanizált terméket választani. A szilanizált termékek használhatók mindenféle fafajtához, így a problémás bambuszhoz is.


Kép forrása: http://socialdesignmagazine.com/mag/wp-content/uploads/2015/11/pavibamboo-parquet-in-bamboo.jpg

  1. További előnyük a szilanizált terméknek, hogy könnyen és maradó nyom nélkül tisztíthatók a fa felületéről, ha friss állapotban töröljük le, vagyis semmilyen elváltozás nem marad a parkettán. Az Ultrabond Eco S955 1K termékünk igazi prémium kategóriás ragasztó, ezzel a ragasztóval beltérben nem lehet hibázni, bátran használható mindenféle feladathoz.

 

  1. Ragasztás után az igényelt árnyalatra színezhető a parketta például a széles színválasztékban kap ható ULTRACOAT OIL olajjal. Ezt követően az ULTRACOAT OIL CARE vizes-diszperziós felületképzővel kapja meg a burkolat a végső védelmét. Ennek a megoldásnak hatalmas előnye, hogy a kisebb sérülések, kopások nyom nélkül javíthatók.

  •