Az egészen rendkívüli burkolatok 6 titka

Posted by on január 11, 2018 in Hidegburkolatok | Az egészen rendkívüli burkolatok 6 titka bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hiába választott gyönyörű csempét, és hiába örül a meseszép járólapnak, ha rövid időn belül megreped, eltörik, kopog, mozog, már csak a hibákat fogja látni a frissen felújított otthonában. A helyes választással mindez megelőzhető, ehhez mutatunk most 6 segítséget.

A tartós burkolat egyik legkritikusabb pontja tehát a megfelelő ragasztó kiválasztása. A KERAFLEX ragasztócsalád a szakemberek nagy kedvence. Azt azonban kevesen tudják, hogy ez a ragasztócsalád már 6 termékből áll. Hat olyan termékből, melyek együttvéve szinte minden általános kivitelezési helyzetben helyt állnak. Most megmutatjuk, mikor melyik ragasztót érdemes választani.

 

Kép forrása: chinatourme.com

  1. KERAFLEX

C2TE besorolású ragasztó, amely azt jelenti, hogy fokozott terheléshez ajánlott, lecsúszásmentes, nyújtott nyitott idejű flexibilis ragasztóhabarcs. A KERAFLEX-szel kültéren és beltéren egyaránt burkolhatunk 1600 cm2-es lapméretig. A ragasztó m2-re vetített anyagfelhasználása igen gazdaságos, állaga kellemesen krémes.

  1. KERAFLEX S1

Ezt a ragasztót nagy igénybevételnek kitett burkolatokhoz ajánljuk. Ilyenek például a mai burkolati trendnek megfelelő nagyméretű lapburkolatok, nagyméretű teraszok burkolatai, intenzív hő terhelésnek kitett felületek (például déli fekvésű nyitott terasz). Ez a ragasztó alakváltozásra képes, így kiválóan beválik olyan helyeken, ahol a burkolat nagyobb feszültségeknek lesz majd kitéve. A KERAFLEX S1 kifejezetten előnyös alaktartó, nedvességre nem érzékeny természetes kőburkolatokhoz normál (5 mm-es) ágyazati vastagságig.

Kép forrása: diynetwork.com

  1. KERAFLEX EASY

Nyújtott nyitott idejű, könnyen felhordható és a burkolóanyagok hátoldalát nagymértékben fedő, félfolyóágyas ragasztóhabarcs. A KERAFLEX EASY-vel az állagánál fogva könnyebben érjük el a nagyobb hátoldali fedettséget, ez a tulajdonság jól jöhet a nagyobb méretű lapok esetében. A ragasztó lágy, krémes állagú, ezért könnyű bedolgozni, de a beállított lapok a ragasztó szilárdulásig nem fognak elsüllyedni, így a burkolat nem fogasodik be másnapra.

  1. KERAFLEX LIGHT S1

A „light” kifejezés a ragasztó könnyített mivoltára utal. Könnyített súlya, könnyed bedolgozhatósága és kiváló kiadóssága miatt minden kisebb és nagyobb projekten gazdaságos megoldást kínál. A könnyebb ragasztó jobb kiadósságot, jobb és könnyebb bekeverhetőséget, kenhetőséget eredményez, valamint a logisztikát is könnyíti. A termék ára is igen kedvező, különösen, ha számításba vesszük a jobb kiadósságot is.

Kép forrása: landsofthesun.com

  1. KERAFLEX MAXI S1

Kerámia és kőanyagú burkolólapokhoz, LOW DUST/csökkentett porzású technológiával. A KERAFLEX MAXI S1 különösen alkalmas nedvességre nem érzékeny természetes kőanyagú burkolólapok ragasztására. Ajánljuk eltérő vastagságú burkoló lapok fektetéséhez, lépcsők homloklapjainak, illetve taposók vastagon ragasztásához, egyenetlen felülethez, kisebb lejtések burkolásához. Ilyen esetekben kifejezetten teherbírónak kell lenni a ragasztóágynak még bekevert állapotban is, és száradás után sem zsugorodhat. A KERAFLEX MAXI S1 mára a természetes kövekkel foglakozó cégek egyik kedvelt ragasztóhabarcsává vált. Normál (5 mm-es) ágyazati vastagság felett.

  1. KERAFLEX EXTRA S1

Ajánljuk bármilyen típusú vagy méretű kerámia (mázas burkolólapok, égetett agyag burkolólapok, porcelán burkolólapok) és természetes (feltéve, hogy nem érzékeny a nedvességre) beltéri és kültéri ragasztásához, vízszintes és függőleges felületekre, amelyek deformálódhatnak. Szintén alkalmas olyan szigetelőanyag pontokban ragasztására, mint a polisztirol, a kőzet- vagy üveggyapot, az Eraclit® (fa-cement panelek), zajcsillapító panelek stb. Fugázható falon: 4-8 óra múlva; padlón: 24 óra múlva, járható: kb. 24 óra múlva.

Ha szeretne a Mapei szakembereitől árajánlatot kérni, keresse fel honlapunkat: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

  •