Hogyan nem fagy fel a terasz burkolata?

Posted by on november 15, 2016 in blogbejegyzés, Terasz, kültér | Hogyan nem fagy fel a terasz burkolata? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Már most látja a jeleket, hogy a terasz burkolata feltöredezik, a lapok elválnak az aljzattól? Gyakori eset ez, nincs egyedül.

Tapasztalatok szerint a burkolást végzők vagy az építtetők rövidtávú gazdasági megfontolások alapján nem készítenek, készíttetnek vízszigetelést erkélyeken, teraszokon, vagy azért, mert szerintük a víz a lefolyóba vagy az ereszcsatornába teljes mértékben a burkolat felületén folyik el. De ez nem igaz!

A csapadékból, hóból származó víz a fugákon vagy egy burkolólap törésénél keletkezett repedésen át könnyen a burkolat alatti ragasztórétegbe kerül, és ez a bekerülő nedvesség a tél során megfagy, emiatt jelentkeznek a repedések, töredezések.

De mi a megoldás?

Hogy mindezeket elkerüljük, vízszigetelést kell beépítenünk a beton és a ragasztó réteg közé, hogy a későbbiekben tetemes költségektől kíméljük meg családi kasszát.

terasz burkolata

(kép forrása: http://i.gardenoholic.com/2015/11/gorgeous-winter-balcony-decor-ideas-that-wow-17.jpg)

A biztonságos terasz, erkély vízszigetelés elkészítéséhez a MAPEI a MAPELASTIC cementkötésű, kétkomponensű, repedésáthidaló, víznyomásálló, kenhető vízszigetelő anyagot ajánlja.

Mi a 6 előnye?

  1. Közvetlenül lehet rá burkolatot fektetni (7 nap).
  2. Csak 1-2 mm vastagságban kell felhordani, ezért a terasz rétegvastagsága nem nő jelentősen.
  3. Bedolgozása igen egyszerű.
  4. Felhordáskor az aljzatának nem kell tökéletesen száraznak lennie.
  5. Helyes használatával kizárható a felfagyás veszélye.
  6. Hosszútávon garantálja akár az újonnan készülő, akár a meglévő, vízhatásnak kitett teraszok, erkélyek víz elleni védelmét.

További kérdései vannak? Kérdezzen szaktanácsadónktól díjmentesen!

szaktanacs_gomb_ok

  •