A természetes és különlegesen elegáns otthon titka

Posted by on június 22, 2016 in blogbejegyzés, Hidegburkolatok | A természetes és különlegesen elegáns otthon titka bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Képzelje maga elé: fáradtan hazaér egy hosszú nap után, felkapcsolja a villanyt, és a látvány máris feledteti a napi gondokat. Vagy: hétvégén alig várja, hogy kiülhessen a kertbe pihenni, és begyűjtse a szomszédjai elismerő szavait

Ha szeretne természetes ugyanakkor különlegesen elegáns megjelenést varázsolni otthonába, az egyik legjobb megoldás a természetes kő.

Mi a természetes kövek előnye?

  • szépek, harmóniát sugároznak
  • elegáns, exkluzív megjelenést kölcsönöznek otthonának
  • tartósak és ellenállóak

Felhasználhatjuk kültérben: teraszhoz, homlokzathoz, kerítéshez, kerti járólapnak vagy éppen csobogóhoz, szökőkúthoz, de beltéri példa is jócskán akad használatára: kandallók, zuhanyzók, fürdőszobák, lépcsők dísze lehet ez a burkolati megoldás.

elegáns

(kép forrása: http://designingidea.com/wp-content/uploads/2015/05/covered-patio-orange-outdoor-fireplace-barbeque-area.jpg)

elegáns

(kép forrása: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/17/6d/71/176d713bd4acbc124b23b5319499079c.jpg)

Meghoztuk a kedvét a természetes kövekhez?

Akkor olvasson tovább, mert most fontos tudnivaló következik:

A természetes kövek beépítésekor nem elég csak design szempontokat figyelembe venni, hanem azt is mérlegelni kell, hogy milyen ragasztót vesz az ilyen típusú burkolatokhoz.

Fontos tudnia, hogy ezeket a kőburkolatokat nem lehet „sima” csemperagasztóval rögzíteni, mert nem lesz tartós a végeredmény!

Mindig a felhasználásnak megfelelő ragasztót kell választania. Fokozottan igaz ez a kültéri burkolatoknál, ahol alakváltozásra képes ragasztóra van szükség, ami ellenáll a hőmérsékletben bekövetkező változásoknak, környezeti behatásoknak (hó, fagy, tűző napsütés, stb.).

Íme, egy gyors ellenőrzőlista, milyen információkat gyűjtsön be a természetes kő kiválasztásakor:

  • milyen a burkolat nedvszívó képessége
  • milyen a kopásállósága
  • milyen színű
  • mit kell tudni a cementtel és az ecetsavval kapcsolatos érzékenységéről

Természetesen az is fontos információ, hogy kül- vagy beltérben szeretné-e felhasználni a burkolatot.

De miért fontos ezeket tudnia?

Ezek azok a tényezők, amelyek meghatározzák, hogy hosszú évekig vagy csak rövid ideig fog gyönyörködni a természetes kőburkolata szépségében, és hogy kell-e tartania a nem megfelelő anyagválasztás miatt az elszíneződésektől vagy a repedezésektől, ami elrontja a csodás összképet.

Megéri tájékozódni, mielőtt felújításba kezdene, hogy minél tovább örülhessen a különlegesen szép otthonának!

szaktanacs_gomb_ok

  •