Burkolatok fajtái

Melegburkolatok


ultrabond p902 2kA melegburkolatok két nagy csoportra oszthatók.

Az egyik csoportba tartoznak a rugalmas burkolatok, például a PVC burkolatok, linóleumok, szőnyegek és a gumi burkolatok.

Az otthonokba általában a kisebb igénybevétel és a a gazdaságosság miatt a többrétegű -PVC burkolatok kerülnek beépítésre.

 • A szőnyegpadlók is a melegburkolatok első csoportjába tartoznak. Előnyük a jó hőszigetelőképesség és a jó hanggátló képesség, nagyfokú komfortérzetet nyújtanak. Hátrányuk, hogy tisztításuk a gyártási technológiától függően problémásabb lehet.
 • A gumiburkolatok is sokféle színben, mintázattal, felületi kialakítással kaphatóak. Ezeket konyhákban, lépcsőházakban, közösségi helyiségekben érdemes felhasználni könnyű tisztíthatóságuk miatt.

A másik csoportba tartoznak a faburkolatok, például a parketták, hajópadlók és újabban a parafa burkolatok is egyre közkedveltebbé válnak.

 • Hagyományos parketta
  Általában 22 mm vastag és csapok és hornyok segítségével illesztik egymáshoz.
 • Lamella parketta
  Általában 10 mm vastag, ragasztással rögzül az aljzathoz, és ezt a fajta parkettát jellemzően maximum két alkalommal csiszolhatjuk újra.
 • Szalagparketta
  Előnye, hogy előre lakkozott, egyszerűen beépíthető.
 • Parafa
  A parafa újdonságnak számít hazánkban.A parafának rendkívül jó a hő- és hangszigetelő képessége. További remek tulajdonsága, hogy kicsi a súlya. Ezen kívül nagy előnye, hogy rendkívül tartós és nem korhad.
 • Laminált padló
  A laminált padló előnye kedvező az ára, és rendkívül könnyű vele dolgozni.

 

Hidegburkolatok


mariobere.com-0991A legegyszerűbben úgy tudjuk meghatározni, hogy a hideg burkolat azokat az anyagokat jelöli, melyeket kőzetekből és azok keverékéből állítanak elő. Leggyakoribb fajtái: csempe, járólap, üvegcsempe, természetes kövek, gránit, márvány, mészkő, téglaburkolat.

A hidegburkolatokat elhelyezhetjük kültéren és beltérben egyaránt. Beltéren általában felhasználási területe a fürdőszoba, a konyha, az előszoba, néha a nappali. Kültéren a terasz, a kerti utak, medencék, kerítések, illetve ház külső fala.

A hidegburkolatok tartósságát két fontos tényező határozza meg: a leragasztott lapok minősége, illetve a segédanyagok és a munkálatok minősége,például a vízszigetelés és az alapozás. A lapok minősége a keménységüktől és a kopásállóságuktól függ. A lapok jellemzője még a kaliber és a tónus, de ezek jobbára csak esztétikai szempontból lényegesek. Ezek együttesen határozzák meg, hogy az alkalmazott hidegburkolat mennyi ideig fog kiszolgálni bennünket.

Kültéri hidegburkolatok esetén mindezek jelentősége nagymértékben megnő, hiszen az időjárás viszontagságainak vannak kitéve a burkolóanyagok, sokszor ingadozó hőmérsékletnek.

Ön is olyan padlóburkolatra vágyik, amivel évekig nem lesz problémája?


Olyan padlóburkolatot szeretne, melynek a csodájára járnak?Mitől függ, hogy sikerül-e megvalósítania ezt az álmát?

Képzelje el, milyen elkeserítő az, ha a felújítás örömteli befejezése és felemelő érzése után, amikor végre nyugodtan hátradőlhetne, és élvezhetné csodaszép padlójának látványát, megjelennek az első árulkodó jelek, hogy valami nem stimmel padlójával.

ebook coverMi lehet az oka, hogy a nappalija díszét jelentő, drágán megvásárolt, szép lapok kopogó, repedezett, felváló burkolattá váltak?

Ez az a pont, amikor valószínűleg Ön is felteszi a kérdést, hogy hogyan történhetett mindez, minek a hibájából került Ön ilyen kellemetlen helyzetbe, mi jelenthet biztos megoldást a problémájára?

Sokan nem tudják, hogy a leggyakoribb ok a nem megfelelő burkolatragasztó választása, pedig a ragasztó óriási jelentőséggel bír padlója élettartamának szempontjából!

Ha nem szeretne értelmetlenül pénzt kidobni az ablakon, vagy nem szeretne pár hónap múlva ingerülten telefonálni a kivitelezőjének, mert felváltak, feltöredeztek a lapok, akkor ismerje meg, hogy mi lehet a legjobb választás!

Tudjuk, hogy nincs könnyű helyzetben egy felújítás során, hiszen olyan dolgokról kell döntenie, amik nem merülnek fel nap, mint nap, éppen ezért rejlik benne kockázat.

Azért, hogy segítsünk és csökkentsük ezt a kockázatot, szeretnénk Önnek egy értékes ajándékot adni, “A tartós burkolat titka” című kiadványt, amelyből megtudhatja, hogy mi az, amitől elsődlegesen függ burkolatának tartóssága, élettartama.

Kerülje el azokat a végzetes hibákat, amelyek csapdaként leselkedhetnek az óvatlan felújítókra!

 •