Melegburkolatok

Válasszunk melegburkolatot


aaa_6393Tudható, hogy egy szőnyeg, PVC, vagy fa burkolat akkor is melegséget sugároz, ha nincs padlófűtés. Mégis, melyiket válasszuk, hiszen a burkolatok teljesítőképessége ma már igencsak összeér.

Padlófűtés esetén kisebb a dilemma, hiszen szőnyeget ez esetben nem ajánlatos letenni. A felszállóport viszi magával a meleg levegő, és ugye, ami odalent összegyűlt, majd szívjuk feljebb.

A padlófűtés nélküli padlót azonban melegebbé, otthonosabbá varázsol a szőnyegburkolat.

PVC-t és fát akár padlófűtésre, akár fűtetlen aljzatra is tehetünk. Választásunkat minden esetben az egyéni ízlés, a tervezett belő tér és a követett stílus szempontjai döntik majd el egyik vagy másik irányba.

PVC padlót, különösen a ma már egyre elterjedettebb design-PVC-t előnyös panel lakásokban alkalmazni, ahol a kopogó zajokat, lépéseket is tompíthatjuk így valamelyest. A PVC ugyanakkor modern, vidám, fugamentes, izgalmas burkolatot adhat, ami a legszürkébb lakást is feldobhatja.

Az örök elegáns parketta és egyéb faburkolatok pedig természetességet és eleganciát kölcsönöznek bármely padlónak, nem is beszélve e burkolatok díszítő értékéről.

LVT, azaz design PVC burkolathoz az Ultrabond Eco 4 LVT-t, szőnyegekhez az Ultrabond Eco 170-et, vagy az Ultrabond 333-at, faburkolatokhoz pedig az Ultrabond S945-ött, vagy az Ultrabond S955-öt.

Termékeink már messzemenően környezet- és egészségbarátak, alkalmazásuk és a későbbi burkolathasználat semmilyen módon nem hat károsan az egészségre.

Konkrét építési feladat esetén kérje szaktanácsadónk segítségét!

Meglévő parkettára új melegburkolatot fektetnénk?


image001Semmi gond.

Amennyiben a meglévő parketta megfelelően stabil, előbb alapozzunk Mapeprim SP-vel, majd egyenlítsük ki Fiberplan-nal. Ez követően a kiegyenlített felületen dolgozunk a választott burkolat szerint.

Szőnyegburkolathoz ajánljuk az Ultrabond Eco 170 vagy Ultrabond 333 ragasztóanyagokat.

Az új PVC burkolathoz alkalmazhatjuk ugyancsak az Ultrabond Eco V4 SP-t vagy az Ultrabond Eco 380 ragasztót.

Parketta ragasztáshoz ajánljuk az Ultrabond Eco S955 ragasztóanyagot.

A melegburkolatok kiváló, otthonos és elegáns padlókat eredményeznek otthonokban, irodákban, szállodákban, és ma már olyan termékeket használhatunk fektetésükhöz, amelyek a legkisebb mértékben sem károsítják sem a kivitelezők, sem a felhasználók egészségét. Emellett tartós és biztonságos használatot, gördülékeny munkavégzést biztosítanak.

Parketta ragasztók


ultrabond p902 2kIgaz, még csak az eső esik, de azért már tél van. Ilyenkor is építünk, burkolunk, leginkább beltérben. És aki szemfüles, karácsonyra akár új parkettaburkolatot is készíthet. A Mapei Eco parkettaragasztóinak gyakorlatilag nulla a károsanyag kibocsátása, így beltérben, akár zárt ablaknál is teljesen biztonságosak.

Egykomponensűek, tehát egyszerűen bedolgozhatók. Miért vannak többen?

Mert az Ultrabond Eco S945 például kis és közepes méretű fa hosszúságig előnyös, az Ultrabond Eco S955 1K már nagyobb méretű parkettaelemek esetén is kiváló. Még sok-sok szempontot érdemes figyelembe venni ahhoz, hogy a kiváló termékek közül a legmegfelelőbbet válasszuk.

Faburkolat ragasztás előtt áll? Keresse a Mapei szaktanácsadót, aki örömmel segít választani.

  •