Nappali és lakóhelyiségek (melegburkolatok vagy akár hidegburkolatok)

image003A nappali és egyéb lakóhelyiségekbe jellemzően melegburkolatok kerülnek, de az amerikai konyha elterjedésével gyakran előfordul, hogy a nappaliba is hidegburkolat kerül, hogy egységet képezzen a nappaliban elhelyezett konyha a lakótérrel.

A melegburkolat kiválasztásánál érdemes figyelembe venni az adott helyiség hangulatát, illetve az egész koncepciót, amivel az otthonunkat át akarjuk itatni.

Ha éppen csak egy helyiséget újítunk fel, fontos, hogy olyan burkolatot válasszunk, amely jól illeszkedik otthonunk már meglévő hangulatához.

Minden burkolóanyagnak megvan a maga előnye és hátránya, ezek mérlegelésével hozzuk meg a döntést a kiválasztás során, illetve érdemes mindenből a legjobb minőségű terméket venni, hogy kényelmesen és színvonalasan kiszolgálja igényeinket.

Amikor burkolatot választunk alapjaiban határozzuk meg otthonunk hangulatát, ezért számos olyan megoldás létezik, amivel rendkívül egyedivé és különlegessé tehetünk egy-egy helyiséget anélkül, hogy sokkal többet költenénk.

Jó példa erre egy sima tükör a hálószobában, aminek a keretét beburkolhatjuk olyan csempével,ami mondjuk a fürdőszobában van. Így visszaköszön egy kis design elem segítségével a fürdőszoba hangulata más helyiségekben is, ezzel is erősítve a lakás egységes kompozícióját.

Áttörés a parkettaragasztásban


image001Lakásunk dísze lehet a gondosan kiválasztott, jó minőségben elkészített parkettaburkolat. A parkettakereskedők a különböző típusok sokaságát kínálják, és csak egyéni igényeink vagy pénztárcánk szabhat határt a megfelelő termék kiválasztásánál. Egy-egy kellemes színhatásba vagy szép faerezetbe könnyen beleszerethet a vásárló, és a legfőbb óhaja ilyenkor, hogy mielőbb a megálmodott helyén tudja a terméket. Ez a vágya nagyon könnyen megvalósítható a MAPEI által forgalmazott segédanyagokkal.

A fa egy olyan természetes anyag, amely a levegőben, az aljzatban, de még a ragasztóban lévő nedvességre is érzékeny. Többször előfordult már, hogy a leragasztott burkolat az előbb említett hatások miatt maradandó alakváltozást szenvedett vagy felvált az aljzattól. Válasszuk meg gondosan a ragasztó típusát! Az eddig használt bitumenes, diszperziós, oldószeres, kétkomponensű poliuretán termékek után mindenképpen áttörést jelent a MAPEI által kifejlesztett ULTRABOND P990 1K.

Az ULTRABOND P990 1K felhasználásra kész, oldószermentes, rugalmas, egy-komponensű poliuretán ragasztó, amely, bármilyen méretű és fafajtából készült hagyományos, szalag- és laminált parketták teljes felületen történő ragasztására tökéletesen alkalmas. Az ULTRABOND P990 1K az aljzat – cementesztrich, kerámia, műkő, meglévő fa, anhidritesztrich, valamint fűtött esztrich – és a parketta között megfelelő mechanikai kötést alakít ki.

  •