3 tipp, hogy sok telet ragyogóan kibírjon az otthona sérülékeny része

Posted by on január 19, 2018 in Terasz, kültér | 3 tipp, hogy sok telet ragyogóan kibírjon az otthona sérülékeny része bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mostanában derül csak ki igazán, hogy milyen munkát végeztek a felújítás során! A hideg időben sokan szembesülnek azzal, hogy a terasz vagy erkély burkolata nem vészelte át épségben a megpróbáltatást. Tapasztalataink alapján ilyenkor a kültéren lefektetett burkolatok 70%-val probléma jelentkezik, talán emiatt fordulnak hozzánk a legtöbben.

teraszKép forrása: teampinto.com

A leggyakoribb panasz, hogy felváltak a lapok, kirepedeztek a fugák, sokszor halljuk, hogy szinte az egész burkolat tönkrement. Ha Ön idén tervezi a felújítást, tudnia kell, mit kell tenni, hogy ezt elkerülhesse, megelőzhesse, és ne tartozzon a 70%-ba.

teraszKép forrása: edifyathome.com

3 tipp a hosszú távú, kiváló eredmény érdekében:

  1. Érdemesebb a drágább, de jó minőségű ragasztót választani a felújításkor, mert ha a gyengébb minőséget választja, a végén kétszer annyiba is kerülhet a felújítás. A helytelen ragasztó használata miatt rövid időn belül újra belekezdhet a felújítás szervezésébe, hiszen a problémák a tél során megmutatkoznak a burkolaton.
  2. Ne csak az árat figyeljük a ragasztónál. Fontos figyelni a műgyanta mennyiségére a ragasztó megválasztásánál. A cementkötésű ragasztók alakíthatósága és a tapadó képessége annál jobb, minél magasabb a hozzáadott értékes műgyanták mennyisége – ez természetesen a ragasztó árát is meghatározza.
  3. Figyeljünk a csomagoláson lévő jelzésre is: kültéri burkolás esetén legalább S1-es jelzésű ragasztó ajánlott. Ha sötét színű és nagyméretű a burkolólap, amit a kültéri területre választott és déli fekvésű a terasz, akkor inkább válassza az S2-es ragasztókat.

Ha olcsóbb, gyenge minőségű ragasztót, vagy nem kültérre alkalmas ragasztóval készül a felújítás, bármilyen szép is a végeredmény, csak rövid ideig fog örömöt okozni. A téli időszakban kiderül az igazság.

terasz
Kép forrása: tuxonice.net

Ha Ön azt látja, hogy sajnos nem bírta ki a telet a burkolat, kezdje itt a felkészülést a felújításra!

Nézze meg egyik legnépszerűbb videónkat, amelyet több mint 50 000-en tekintettek már meg, és amiből kiderül, hogyan kell a tönkrement teraszburkolatot helyreállítani gyorsan és egyszerűen.

  •