Egy pofonegyszerű tipp, ha nem akar csempepucolással órákat eltölteni

Azt jól tudjuk, hogy nemcsak a szennyező foltok, hanem a baktériumok melegágya is a konyhai csempék fugája. Amíg a csempéről könnyen eltávolítható a kifröccsent olaj, a felkenődő ételmaradék, addig a fuga már nagyobb kihívás. Viszont érdemes rá figyelmet fordítani, mert egy gyönyörű csempén a piszkos, foltos, elszíneződött fugázó nagyon kiábrándító, ronda lehet.

A fugázó anyaga miatt is nehezebb a tisztítása, a csempénél jóval hajlamosabb a foltosodásra, az elszíneződésre, az erős súrolástól pedig leválik. Ráadásul a vegyszeres kezelésekre is rosszabbul reagál, mint maga a burkolat.

konyhai

A megoldás tehát egy olyan fugázóanyag, amely különösebb sikálás, dörzsölés nélkül is tiszta marad, és amely ellenáll az erős vegyszereknek, ráadásul hosszú évek után sem színeződik el.

Szerencsére ilyen fugázóanyagok ma már léteznek, ilyen például a Kerapoxy CQ. Ez a fugázó tökéletesen megfelel a következő szempontoknak:

  1. Vegyszerálló, vagyis nem jön fel tartós vegyszeres tisztítások után se.
  2. Megtartja a színét, vagyis az olajgőzben sem sárgul meg.
  3. Nem engedi át a nedvességét, így nem fog rajta megtelepedni a penész.

Érdemes egy kis plusz időt szentelni a fugázó kiválasztásának, mert így szebb és tisztább konyhája lesz Önnek is!

 

Szaktanácsot kérek