Az elképesztően tökéletes mozaikburkolat 4 titka

Posted by on október 10, 2017 in Hidegburkolatok | Az elképesztően tökéletes mozaikburkolat 4 titka bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az izgalmas kialakításokra képes mozaikoknak ma sok fajtája és anyaga kapható. Lehet üveg, kő-, és kerámia is a mozaik, egy azonban közös bennük: a ragasztásukkor sok apróságra kell figyelni, ugyanis ha nem szakszerűen van feltéve, nagyon csúfos lehet az végeredmény. Most megmutatjuk azt a 4 titkot, amitől viszont egy apró hibát sem fog találni a kivitelezésen.

Alapvető követelmény, hogy a helyre megfelelő mozaik és ehhez illő segédanyag használandó.

Kép forrása: https://cdn.artaic.com/wp-content/uploads/2016/04/artaic-residential-living-room-orange-mosaic-tile-pattern-0098412-900×600.jpg

Íme, 4 lépés, amitől olyan lesz a mozaik, ahogy az a nagykönyvben meg van írva:

  1. Fontos a felület előkészítése. A kis kockák sokkal jobban megmutatják az aljzat hibáit, mint egy nagyméretű, sokat takaró lap. A követelmény az egyenes, tükörsima felület, amit például PLANITOP FAST 330 kiegyenlítő habarccsal lehet kialakítani.
  2. A ragasztó választása sok mindentől függ, többek között a mozaik anyagától és a terheléstől. Belső terekben, dekorációs célú mozaik esetén egy jó minőségű flexibilis ragasztó is megfelelő lehet. Ilyen az ADESILEX P9 vagy a KERAFLEX.

mozaikburkolatKép forrása: https://st.hzcdn.com/simgs/8841becd0df64101_4-1800/contemporary-bathroom.jpg

Kintre már legalább S1-es, alakváltozásra képes ragasztót, például a KERAFLEX S1-et érdemes alkalmazni. Medence esetén S2-es kategóriájú, nagy alakváltozásra képes ragasztó használatát javasoljuk, mint amilyen az ELASTORAPID.

mozaikburkolatKép forrása: http://mybuildingshop.com/images/Stainless_Steel_Glass_Mosaic_Tiles/SSMT109.jpg

  1. Nem mindegy a ragasztó színe Világos mozaikok esetén érdemes fehér ragasztót használni, hiszen az üveg mozaikok átlátszanak és a szürke ragasztó kedvezőtlenül befolyásolja a burkolat színét, árnyalatát. Üvegmozaikoknál megfontolandó még a színhelyes ragasztás és fugázás is. A legszebb eredményt úgy érhetjük el, ha ugyanazzal a termékkel ragasztunk és fugázunk. Ilyen fugázó-ragasztó termék a KERAPOXY, a KERAPOXY CQ és a KERAPOXY DESIGN.
  2. A mozaik kétféle lehet:az elülső oldalon papír hordozóra kasírozott mozaik, illetve a mozaik hátoldalán üvegszövetre kasírozott üvegmozaik.

Az előbbit érdemes uszodákba, szaunákba, vizes terheléseknél, az utóbbit pedig elsősorban dekorációs beltéri célra használni.

  •