A profi burkolás 5 titka

Posted by on szeptember 16, 2016 in blogbejegyzés, Hidegburkolatok | A profi burkolás 5 titka bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Minden otthon kényes pontja a fürdőszoba, mindenki tudja, hogy itt aztán tényleg számít a minőség.

Ahhoz, hogy hosszú távon szép és időtálló, tartós legyen a burkolat, csak pár szabályt kell betartani: természetesen szükség van megfelelő burkolatra, továbbá megbízható, jó minőségű burkolási segédanyagokra és tisztában kell lennünk azzal is, hogy milyen aljzatra szeretnénk fektetni a burkolatot.

Mivel ragasszuk fel a csempét a fürdőszobában?

sjdfla

Kép forrása: http://www.zoomtm.com/11/2015/02/bathroom-beautiful-small-bathroom-design-ideas-with-shower-spaces-and-simple-design-cabinets-with-cool-small-bathroom-ideas-budget-with-modern-brown-cabinet-vanity-beautiful-bathroom-design-1179×884.jpg

A legtöbb esetben nedvszívó aljzatokkal találkozhatunk.

Íme, az 5 titok, amely segítségével biztosan minőségi végeredményt kap, amely a penészesedésnek is elejét veszi, és sokáig tartós lesz:

 1. Az alapozást a Primer G (kb. 100 g/m2) általános mélyalapozóval szükséges elvégezni,
 1. Ezután a Mapeband hajlaterősítő szalag és a Mapegum WPS folyékony fólia (kb. 1,5 kg/m2/mm) beépítése következhet. Így megoldottuk a fürdőszobánk vízszigetelését. Előfordulhat, hogy az újonnan készült aljzataink még nem tökéletesen szárazak, ha azonban már legalább egy hetesek és megfelelő szilárdságúak, akkor vízszigetelésként a kétkomponensű Mapelasticot (kb. 1,6 kg/m2/mm) érdemes használni.
 1. A rugalmas kent szigetelésre csak alakváltozásra képes anyaggal szabad burkolni. Ebben az esetben a ragasztó kiválasztásánál figyelni kell arra, hogy mekkora a burkolólap mérete.
 • Legfeljebb 30×30 cm-es lapméretig a legmegfelelőbb termékek az Adesilex P9 (kb. 5 kg/m2), vagy a Keraflex (kb. 5kg/m2) csemperagasztók.
 • 30 cm élhosszúság felett a Keraflex S1 illetve az Ultraflex S2 Mono kiemelkedő tulajdonságú ragasztók valamelyike a megfelelő választás.
 1. A fugázásra kiválóan alkalmas a penészedésgátló és vízlepergető tulajdonságú Ultracolor Plus (kb. 0,5kg/m2) flexibilis, gyorskötő fugázó. Két kiváló tulajdonságának köszönhetően a penész távol marad a nedves, párás helyiségből!
 1. A csatlakozási és mozgási hézagok kitöltésére a fugázóanyag színeiben kapható Mapesil AC a megfelelő, amely magas ecetsav tartalmának köszönhetően a penész megtapadását jelentősen akadályozza.

Ha felújítási munkánk során a régi, meglévő burkolatot nem akarja eltávolítani, akkor rendkívül fontos a megfelelő alapozó megválasztása, mivel ebben az esetben nem nedvszívó aljzatról van szó.

Ilyen esetben:

 1. Ellenőrizze az aljzat hordképességét.
 1. Tisztítsa meg alaposan az aljzatot.
 1. Ezután Mapeprim SP kétkomponensű műgyanta alapozót hordjon fel a felületre. Ezzel az alapozóval azt érjük el, hogy nem nedvszívó aljzatokra is megbízható módon fektethetünk hidegburkolatokat.
 1. Ha a megmaradó burkolat alatti vízszigetelés is sérült, annak pótlásáról feltétlenül gondoskodni kell. Erre a célra egyszerű és bontás valamint külön alapozó nélkül alkalmazható a Mapelastic kétkomponensű szigetelő habarcs.
 1. A burkoláshoz ebben az esetben is az Adesilex P9, Keraflex, Keraflex S1 vagy Ultraflex S2 Mono ragasztókat, a fugázásnál az Ultracolor Plus-t, a hézagok lezárásához Mapesil AC-t használjuk.

Kérdéseire szaktanácsadónk díjmentesen válaszol!

szaktanacs_gomb_ok

 •