Erre a 4 dologra figyeljen a padlófűtéssel kapcsolatban

Posted by on április 21, 2017 in blogbejegyzés | Erre a 4 dologra figyeljen a padlófűtéssel kapcsolatban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az egyre népszerűbb padlófűtés kialakítására a tavaszi, nyári felújításokkor kerül sor, de ha rossz a kivitelezés, kellemetlen meglepetés lehet a fűtési szezon kezdetekor, hogy nem jó a rendszer. Ezért most összegyűjtöttük, mi az a 4 dolog, amit mindenképpen be kell tartani, ha gyors, magas színvonalú, javítások és reklamációk nélküli munkát szeretne látni Ön is az otthonában, időt és pénzt takarítva meg a padlófűtés kialakításakor.

padlófűtés

  1. Felfűtési jegyzőkönyv

A kötelező felfűtést nem bosszantásból írják elő. Ha ellenőrzés nélkül kerül a burkolás a rendszerre, könnyen előfordulhat, hogy a fűtés megkezdésekor a teljes burkolat feljön. Tehát burkolás előtt felfűtéssel kell tesztelni a kész munkát, az elkészült jegyzőkönyv pedig védi a burkoló és a tulajdonos érdekeit is.

  1. Kiegyenlítés

A burkolás csak megfelelő aljzaton kezdhető meg. Ha szükség van kiegyenlítésre, célszerű önterülő és gyorskötő aljzatkiegyenlítőt alkalmazni a munka meggyorsítására.

  1. Ragasztás

Kiegyenlítés után következik a ragasztás. Itt a legfontosabb az üregmentes fektetés, ugyanis ha levegő marad a burkolat alatt, akkor az szigetel, így romlik a padlófűtés hatásfoka. Másrészt, ha nincs meg a teljes fedettség, megnő a lapfelválás kockázata. A hagyományos ragasztókat a burkolólap hátoldalára és az aljzatra is fel kell hordani, ennél gyorsabb megoldás az egyoldalas kenést igénylő ragasztó, amely esetében megspórolható a lap hátoldalának megkenése.

A ragasztónál az S1-es alakíthatósági jelzést kell figyelni. Ugyanis ez a valódi rugalmasságra utaló jelzés, nem pedig a ragasztó zsákján található flexibilis felirat. Az S1 egy utólag is ellenőrizhető, szabványosan mérhető, az alakváltozási képességre és a flexibilitásra utaló anyagtulajdonság

  1. Dilatációs hézagok

A fugázás történhet hagyományos módon, ebben az esetben a fűtési köröket minden esetben külön kell dilatálni. Ha azonban nem akarunk dilatációt látni, jó tudnunk, hogy van lehetőség rejtett dilatáció kialakítására. Megfelelő fugázással az így kialakított burkolat képes felvenni a hőmozgásokat, miközben a burkolólapokat nem kell elvágni. Ha ilyet szeretne, előzetesen konzultáljon a kivitelező szakemberrel.

szaktanács

  •