Hogyan válik hasznunkra a felújítás kivitelezése?

burkolás

Az érdemi munka megkezdésekor rengeteg probléma (nem várt helyzet) adódhat. Sokszor ezek ijesztően hatnak, ilyenkor a szervezetünk adrenalint termel. Ez a felfokozott idegállapot, ha helyes mederben van tartva, nagy hasznunkra válhat. Számos tanulmány született arról, hogy amikor egy nő édesanyává válik, olyan hormonok szabadulnak fel, benne amelyektől az anya ingerlékenynek, túl aggódónak tűnhet. Valójában ez azért történik, mert az ember gyermek minden élőlény közül a legmagatehetetlenebb és legvédtelenebb élete első évében, és az anya “felfokozott idegállapota” egy olyan éberséget kapcsol be az anyában, amely által még a legapróbb – a csecsemőt fenyegető- veszélyt is képes azonnal detektálni és kiiktatni.

Valami hasonló történik velünk egy olyan stresszhelyzetben, mint amikor mégis kell egy konténer most azonnal, hogy elszállítsa a sittet, de nincs hozzá engedélyünk a közterületesektől, és egyébként is elfogyott az egy hete kikevert festék, aminek nincs meg a színkódja…. Egy ilyen helyzet megoldása rendkívül jótékony hatással van személyiségünkre. Nagyon jó érzés a saját magunk által állított mércéknek megfelelni. Ez a jól megérdemelt önbizalom az élet minden területén a segítségünkre lesz.

A másik fontos jótékony hatás, hogy megtanulunk bizonyos dolgokat elengedni, a világ perfekcionista követelményén egy kicsit lazítani. Sokszor az és ahogy eltervezzük egyszerűen nem valósulhat meg, és kompromisszumot kell kötnünk. A világon talán az egyik legnehezebb feladata a kompromisszum kötése. El kell fogadnunk, hogy egy adott ponton túl nem szabad és nem is érdemes mindenáron valamit hajszolni, fontos, hogy rugalmasak legyünk, és bizonyos dolgokat elengedjünk, és helyette a fontosabb célokra koncentráljunk.

  •