Hogyan kell gipszkartonra burkolni? Itt a megoldás 5 lépésben!

Posted by on július 27, 2017 in Egyéb, Nappali és lakóhelyiségek | Hogyan kell gipszkartonra burkolni? Itt a megoldás 5 lépésben! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hogy hogyan kell gipszkartonra burkolni? A gipszkarton kiváló megoldás, ha újabb helyiségeket szeretnénk létrehozni az otthonunkban, vagy szeretnénk beépíteni a tetőteret, hiszen új elválasztófalak megépítéséhez ideális ez az anyag, mert gyorsan és könnyen szerelhető. Na de egyből adódik a kérdés: hogyan kerüljön az ilyen falakra a burkolat?

A gipszkarton falakról 3 dolgot kell tudni:

  • gyengébb felületi szilárdsággal rendelkeznek
  • érzékenyek a nedvességre
  • mechanikai behatásra enyhén mozognak

A jó hír, hogy a gipszkarton falra is lehet burkolni szinte bármilyen hidegburkolattal. Fürdőszobákban és konyhákban a leggyakoribb választás a kerámia vagy az üvegmozaik.

gipszkartonra burkolniKép forrása: http://mannabros.com/uploads/2013/09/apux6-drywall-installation-company-baltimore-maryland.jpg

Viszont a fenti tulajdonságok nagymértékben befolyásolják a rétegrendet.

Fogadja meg az alábbi 5 tanácsot, és tartós eredménynek örülhet a burkolás után!

  1. A gipszkartonra mindig szükséges alapozót felvinni, méghozzá úgy, hogy jobb tapadást kapjunk, és közben mégse ázzon át a gipszkarton. Az Eco Prim T alapozóval biztosan elérhető mindkettő cél.
  2. Amennyiben kent szigetelést kell kiépíteni a burkolat alá, úgy alapozás nélkül használható a Mapelastic Aquadefense vagy a Mapelastic WPS kenhető szigetelőanyag.
  3. A ragasztó kiválasztásánál 2 szempontot vegyünk figyelembe: fokozott terhelhetőségű és alakváltozásra képes ragasztót válasszunk!

Ilyen például a Keraflex Light S1.

  1. A fugázás a megszokott módon következhet. Fürdőszobákba, konyhákba ajánlott a penészedésmentes és vízlepergető Ultracolor Plus fugázóanyag.
  2. Ha a zuhanyzó épített, akkor az epoxi bázisú Kerapoxy CQ fugázóanyag használata ajánlott.Extra tipp: az enyhe elmozdulások miatt kiemelten figyelni kell a csatlakozó hézagok precíz tömítésére. Ehhez a rugalmas és penészedésmentes Mapesil AC tömítőanyagot ajánljuk.

 

  •