Így készül a profi és csodaszép burkolás egy fürdőszobában

Posted by on november 15, 2018 in Egyéb | Így készül a profi és csodaszép burkolás egy fürdőszobában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy olyan profi fürdőszoba felújítás részleteibe nyújtunk most bepillantást, amivel a tulajdonos 100%-osan meg volt elégedve, és azóta sem jelentkeztek hibák vagy problémák a burkolatban vagy a szigetelésben. Érdemes megismerni a precíz részleteket, mert ez a felújítás kiállta az idő próbáját! Arról nem beszélve, hogy csodaszép lett az eredmény, ami minden egyes alkalommal örömmel tölti el a lakókat.

A kivitelező, Burst Demény Marcell a munkálatokhoz a következő termékeket alkalmazta:
– NIVOPLAN kiegyenlítő anyag
– MAPELASTIC kenhető szigetelés
– MAPEBAND hajlaterősítő szalag
– KERAFLEX S1 hidegburkolati ragasztó
– ULTRACOLOR PLUS fugázóanyag

Lássuk a kivitelezés fázisait lépésről-lépésre!

A falra és a padlóra famintás 20×70 cm-es greslap burkolat került. A falat világos és sötét színű lapokkal, a padlót világos burkolattal látták el.

Érdekessége a fürdőszobának az épített zuhanyzó, amelyet nem a klasszikus módon a sarokban hoztak létre, hanem az egyik oldalfal mentén középen. Az adott, kb. 1,5 m2 területen, a szerkezeti betonban, lejtést alakítottak ki, és a zuhanyzó perem nélkül került kialakításra.

Az épített zuhanyzók esetében a tartós vízterhelés miatt a zuhanyzó tálca szerepét a burkolat tölti be. Ezért kiemelten fontos a megfelelő szigetelőrendszer beépítése. A lefolyó szifon behelyezését követően a szigetelést a padló és a fal szükséges területein két réteg MAPELASTIC-kal és MAPEBAND hajlaterősítő szalaggal alakították ki. Ugyancsak e két terméket alkalmazták Marcellék a kád környéki szigetelésnél.

Az egyenes fal mentén elhelyezett épített zuhanyzó miatt kardinális fontosságú volt a burkolat kiosztása. A jó burkoló szakember úgy oldja meg a burkolási feladatokat, hogy átlátva a szakmai követelményeket, összehangolja azok megoldását a nem kevésbé fontos esztétikai megjelenéssel. Mivel a zuhanyzó peremnélküli, a padlóösszefolyó, mint kiindulási pont fontos szervező eleme lett a kiosztásnak és a lejtést is ehhez a ponthoz alakították ki. A gyönyörű burkolat innen indulva két irányba fut a fürdőszoba teljes padlófelületén.

Az oldalfalak esztétikus fuga átfutásához elengedhetetlen a falak függőleges síkjának megfelelő kialakítása, a felületek kiegyenlítése. Ehhez a NIVOPLAN kiegyenlítő anyagot alkalmazták. A burkolólapok mérete és a 2 mm-es keskeny fugák miatt, valamint az optimális ágyazat érdekében S1-es, alakítható ragasztóra volt szükség. Ezért a KERAFLEX S1 vékonyágyazat kialakítására alkalmas ragasztóanyagot alkalmazták.

A fugázáshoz használt vízlepergető és penészedésgátló ULTRACOLOR PLUS kiváló megoldás fürdőszobákban, a választott ezüstszürke szín kiemeli az érdekes burkolat szépségét.

A fenti képeken a falburkolás munkafolyamatait láthatjuk: szigetelés MAPELASTIC-kal, ragasztás KERAFLEX S1-gyel, fugázás ULTRACOLOR PLUS-szal.

Ha szeretné megtudni, hogy az Ön burkolati felújításához milyen termékek ajánlhatók, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül Önnek, akkor keresse fel erre specializálódott honlapunkat:

http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu

  •