Régi fürdőszobából káprázatosat, villámgyorsan!

Posted by on szeptember 7, 2018 in Fürdőszoba, vizes helyiségek | Régi fürdőszobából káprázatosat, villámgyorsan! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A lakásvásárlók szinte 100%-a felújítja a fürdőszobát, ha régi lakásba költözik. De nem kell mindentől azonnal megszabadulni, a régi technikák és eljárások közül van olyan, ami segítségünkre lesz a felújítás során! Példánkban most egy ilyen esetet mutatunk be: szakemberünk elárulja a profi és költséghatékony kivitelezés titkát.

felújítja a fürdőszobátKép forrása: khalkos.com

Kérdés: Hogyan lehet újraburkolni a leggyorsabban egy olyan fürdőszobát, ahol a falakon hagyományos habarcspogácsákba rakott 15×15 cm-es csempe van, a padló pedig metlakival van burkolva? A falra 20×30 cm-es burkolatot tervezünk, a padlóra 30×30 cm-es mázas kerámia burkolat kerül.

A szakember válaszol: Ilyen esetben van, amitől teljesen meg kell szabadulni (csempe), és van, ami kiállja az idők próbáját, és fel lehet használni a fürdőszoba felújítás során (metlaki). A falon a csempék könnyen leszedhetőek, a padlón a metlaki burkolat teljesen stabil.

Először tehát a falon lévő csempeburkolatot el kell távolítani, valamint a régi ágyazóhabarcsot is, ha az nem megfelelően kötött. Ezt követően célszerű elvégezni az esetleges gépészeti munkákat és az elektromos vezetékek cseréjét, kiépítését. A falak kiegyenlítése és a hiányok pótlása a NIVOPLAN kiegyenlítőhabarccsalvégezhető, 2-30 cm rétegvastagságban.

Padlókiegyenlítésre, mivel a meglévő metlaki burkolat megfelelően szilárd és sík felületet ad, nincs szükség. A fal kiegyenlítése után a meglévő padlóburkolatot alaposan meg kell tisztítani. Ezután következhet a vízszigetelő réteg, azaz a MAPEGUM WPS, illetve épített zuhanyzó esetében a MAPELASTIC beépítése a megfelelő MAPEBAND tartozékokkal, hajlaterősítő szalagokkal kiegészítve.

Fontos, hogy a padló teljes egészében legyen ellátva vízszigeteléssel. A falon pedig elsősorban ott szükséges vízszigetelést beépíteni, ahol csapóvíz érheti a felületet, vagyis a kád, a zuhanyzó, a mosdó közelében.

A normál méretű burkolatok ragasztásához mind a falra, mind az aljzatra kiváló választás a KERAFLEX ragasztóhabarcs, mivel az adott igénybevétel mellett kiváló tapadást biztosít a kent vízszigetelésen.

Kép forrása: begonaparkgijon.com

A fugázáshoz, a helyiség funkciójára való tekintettel, a penészesedés gátló Bioblock® és vízlepergető DropEffect® technológiát használó ULTRACOLOR PLUS-t célszerű választani. A negatív csatlakozások, fal és padló csatlakozások kitöltésére a MAPESIL AC rugalmas hézagkitöltőt ajánljuk, ami az ULTRACOLOR PLUS színeiben kapható.

Ha a felújítással, építkezéssel, például fürdőszoba felújításával kapcsolatban bármilyen kérdésed van, vagy segítségre van szükséged, keresd szakembereinket, kollégáinkat, akik örömmel állnak a rendelkezésedre: http://www.mapei.com/adv/HU/szaktanacs_uj/

  •