3 titok, amivel a terasza sok-sok telet tökéletesen átvészel

Posted by on október 23, 2016 in Terasz, kültér | 3 titok, amivel a terasza sok-sok telet tökéletesen átvészel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A hideg beálltával bizalmatlanul méregeti a terasz burkolatát, vajon kibírja-e a megpróbáltatást? Nem csoda, ha aggódik, mert az elkészült teraszok 70%-val probléma van!

Felváltak a lapok, kirepedeztek a fugák, esetleg az egész burkolat tönkrement.
Ha Ön beletartozik az említett 70%-ba, akkor pontosan tudja, miről beszélünk.
Sajnos akkor Ön ismeri a kétségbeesés, a bosszúság, a düh és az ezt követő tehetetlenség érzését.

Ha még nem került hasonló szituációba, akkor van egy jó hírünk: mindezt el lehet kerülni, meg lehet előzni.

03a-backyard-rediscovery-patio-and-fireplace-winter-3

Kép forrása: http://arabellastone.com/wp-content/gallery/04-01-patios/03a-backyard-rediscovery-patio-and-fireplace-winter-3.jpg

Csak ezt a 3 dolgot kell tudnia és figyelembe vennie:

  1. Ne legyen kétszer annyi idő és kétszer akkora költség a terasz burkolása:  mindig érdemesebb a drágább (de jó) ragasztót választani, mert ez a kisebbik rossz.
  2. Ha a műgyanta kimarad, az a minőség rovására megy: a cementkötésű ragasztók alakíthatósága és a tapadó képessége annál jobb, minél magasabb a hozzáadott értékes műgyanták mennyisége, ami természetesen a ragasztó árát is meghatározza.
  3. Terasz esetén legalább S1-es jelzésű ragasztót válasszunk: sőt, ha a mozgáskülönbségeket okozó hatásokból egyszerre több jelentkezik, vagyis sötét színű és nagyméretű a burkolólap, és déli fekvésű a terasz, akkor válassza az S2-es ragasztókat.

Olcsóbb, gyenge minőségű ragasztó, akár nem odavaló ragasztó megvásárlásával, bármilyen gyönyörű a burkolata, hamis biztonságot kap. Olyan lesz egy ilyen ragasztóval készített burkolat, mint egy időzített bomba, amely a télen bármikor „felrobbanhat”.

További kérdéseire szakértőnk díjmentesen válaszol:

szaktanacs_gomb_ok

  •