Van olyan része a lakásnak, ahol nem éppen a legszebb a burkolat? Vagy épp most áll burkolás előtt? Íme, a megoldás.

Posted by on április 18, 2018 in Hidegburkolatok | Van olyan része a lakásnak, ahol nem éppen a legszebb a burkolat? Vagy épp most áll burkolás előtt? Íme, a megoldás. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Biztosan Ön is találkozott már olyan csempével a falon, olyan járólappal a földön, aminek a láttán azonnal elkérte a kivitelező nevét, telefonszámát, mert Ön is pontosan olyan hibátlan burkolatot álmodott meg az otthonába.

A kiemelkedően jó munkát végző szakemberek pontosan tudják azokat az apró trükköket, amitől két fürdőszoba burkolata között ég és föld lesz a különbség. Most ezekből árulunk el néhányat.

hibátlan burkolat
Kép forrása: laiaprats.com

A mostanában nagyon divatos üveg, kő és kerámia mozaik színes kavalkádját találjuk a kereskedőknél, uszodás cégeknél. A kiválasztásnál is nehezebb feladat, hogy a ragasztásukkor ezernyi apróságrakell figyelni. A legfontosabb, hogy a megfelelő helyre a megfelelő mozaikot és az ehhez való ragasztót válasszuk.

Igazából ez nem is olyan könnyű, mint amilyennek elsőre hangzik! A ragasztó választása 3 dologtól függ:a mozaik anyagától, a terheléstől, a mozaik színétől.

hibátlan burkolat
Kép forrása: houzz.com

Íme, az apró trükkök:

  • Beltérben dekorációs célú mozaik esetén jó egy kiváló minőségű flexibilis ragasztó (pl. Adesilex P9), azonban kültérben indokolt egy legalább egy S1-es rugalmasságú (pl. Keraflex S1) termék használata.
  • Medencék esetén S2-es kategóriájú ragasztó, például az Elastorapidhasználata a megfelelő megoldás.
  • Világos mozaikok esetén érdemes fehér ragasztót használni, mert a szürke ragasztó rossz irányba módosítja a burkolat árnyalatát.
  • Figyeljünk nagyon olyan átlátszó üvegmozaikok esetében, ahol az üveg felület hátoldalán egy foncsorszerű réteg van. Itt a hagyományos ragasztó képes megmarni a foncsort, ami ezeknek a rendkívül drága termékeknek a tönkremeneteléhez vezet. Itt jó választás lehet a gyorskötő Keraquick S1ragasztó, ha ez összhangban van az üvegmozaik gyártójának ajánlásával.

hibátlan burkolatKép forrása: pool.ro

Extra tipp!

A legjobb, ha úgynevezett színhelyes ragasztás alkalmazására kerül sor, vagyis amikor ugyanazzal a termékkel készül a ragasztás és a fugázás. Ilyen fugázó-ragasztó a Mapei kínálatából a Kerapoxy, a Kerapoxy CQés a Kerapoxy Design.

Mindig jól végig kell gondolni, hogy hova milyen anyagot választunk. Érdemes figyelni az ilyen apró részletekre is, hogy a felújítás után még sokáig mosolygásra késztessen a végeredmény látványa.

Ha szeretné megtudni, hogy a felújításához milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül Önnek, akkor keresse fel honlapunkat:

  •