Áttörés a parkettaragasztásban

Posted by on február 24, 2016 in Nappali és lakóhelyiségek | Áttörés a parkettaragasztásban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

image001Lakásunk dísze lehet a gondosan kiválasztott, jó minőségben elkészített parkettaburkolat. A parkettakereskedők a különböző típusok sokaságát kínálják, és csak egyéni igényeink vagy pénztárcánk szabhat határt a megfelelő termék kiválasztásánál. Egy-egy kellemes színhatásba vagy szép faerezetbe könnyen beleszerethet a vásárló, és a legfőbb óhaja ilyenkor, hogy mielőbb a megálmodott helyén tudja a terméket. Ez a vágya nagyon könnyen megvalósítható a MAPEI által forgalmazott segédanyagokkal.

A fa egy olyan természetes anyag, amely a levegőben, az aljzatban, de még a ragasztóban lévő nedvességre is érzékeny. Többször előfordult már, hogy a leragasztott burkolat az előbb említett hatások miatt maradandó alakváltozást szenvedett vagy felvált az aljzattól. Válasszuk meg gondosan a ragasztó típusát! Az eddig használt bitumenes, diszperziós, oldószeres, kétkomponensű poliuretán termékek után mindenképpen áttörést jelent a MAPEI által kifejlesztett ULTRABOND P990 1K.

Az ULTRABOND P990 1K felhasználásra kész, oldószermentes, rugalmas, egy-komponensű poliuretán ragasztó, amely, bármilyen méretű és fafajtából készült hagyományos, szalag- és laminált parketták teljes felületen történő ragasztására tökéletesen alkalmas. Az ULTRABOND P990 1K az aljzat – cementesztrich, kerámia, műkő, meglévő fa, anhidritesztrich, valamint fűtött esztrich – és a parketta között megfelelő mechanikai kötést alakít ki.

  •